Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Κυριακή 24 Ιουλίου 2022

Παγιδευμένη χώρα …

... Προσπαθώντας να παρακολουθήσω την ελληνική και διεθνή πραγματικότητα, δεν παύω να αισθάνομαι κάθε μέρα που περνάει ότι κάτι μου διαφεύγει, ότι όσα εγώ καταλαβαίνω ότι συμβαίνουν γύρω μου, στη χώρα μας, δεν έχουν καμία σχέση με όσα αντιλαμβάνονται οι πολιτικές ελίτ (όχι μόνο οι κυβερνητικές) του τόπου

 Το μεγάλο φαγοπότι … ΙΝΤΙΜΕ / ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ

Πρώτα απ’ όλα το διεθνές περιβάλλον δεν αντιμετωπίζεται ως ένας καταναγκασμός που θα πρέπει να λάβουμε υπόψη μας, να πάρουμε μέτρα για να το αξιοποιήσουμε ή, στην αντίθετη περίπτωση, να το αντιμετωπίσουμε κατά τον βέλτιστο τρόπο.

Ενα δεύτερο στοιχείο που θα πρέπει να λάβουμε υπόψη μας είναι οι προγνώσεις για επερχόμενη ύφεση … (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, 18.07.2022 • 09:15).


Διαβάσαμε το άρθρο του Κ. Κωστή στην «Κ» (ο κ. Κώστας Κωστής είναι καθηγητής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών) και βρήκαμε ότι συνοψίζει και περιγράφει γλαφυρά την αποτυχία του ελληνικού πολιτικού συστήματος. Αποτυχία που αντανακλά ευθέως και δραματικά στην ευημερία των Ελλήνων πολιτών, αυτών που είναι νομοταγείς και φορολογικά συνεπείς. Το ελληνικό πολιτικό σύστημα είναι φτιαγμένο για τους άλλους που δε σέβονται τίποτε, βγάζουν λεφτά με κάθε είδους λοβιτούρες, εκμεταλλευόμενοι κάθε παράθυρο που προσφυώς κατασκευάζει το πολιτικό σύστημα για τους μάγκες και τους επιτηδείους. Γύρω από αυτήν τη τεχνική οικοδομείται ότι σήμερα είναι «σύγχρονο» και αγωνίζεται - η αλήθεια είναι με καθυστέρηση τουλάχιστον 20ετίας – να φθάσει στα ευρωπαϊκά πρότυπα.

Φαίνεται κανένας αρμόδιος να μην ασχολείται σοβαρά με τα ζέοντα προβλήματα της χώρας και όλα εκείνα που προκαλούνται από τις διεθνείς σχέσεις και συνεργασίες.

Στο πολιτικό σύστημα καθημερινώς καθυβρίζονται μεταξύ τους και το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η νομή της εξουσίας. Οι πολίτες και τα προβλήματα τους, τους είναι αδιάφορα και ασχολούνται μόνον με τη λογική της κατσαρόλας επάνω στη φωτιά, με νερό που βράζει. Κάθε τόσο (με αποφάσεις) ανοίγουν το καπάκι και μετά το ξανακλείνουν [ΣΣ: Έχουμε διατυπώσει την ίδια άποψη διαφορετικά στο παρελθόν στο Ημερολόγιο Απλά και Κατανοητά: Το πολιτικό σύστημα θα κάνει τις απαραίτητες ρυθμίσεις/μεταβολές, μόνον όταν διαπιστώσει ότι υπάρχει περίπτωση να πάνε φυλακή. Ποτέ πριν].

Έτσι εκτονώνονται οι καταστάσεις και όλοι βουλιάζουμε στην καθημερινότητα και στον αγώνα για τον επιούσιο. Και εμείς με τη σειρά μας αδιαφορούμε για όλα τα άλλα μέχρις ότου λάβουν εκρηκτικές διαστάσεις.

Έτσι όμως δουλειά δε γίνεται και οι άλλες χώρες μας προσπερνούν και μας οικτίρουν για την ανικανότητά μας και τις κουταμάρες μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου