Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Σάββατο 16 Ιουλίου 2022

Στη Ρώμη τα μαγαζιά μαγειρεύουν με τα τοπικά προϊόντα. Στην Αθήνα; …

Αν ξεφυλλίσατε τον «Γαστρονόμο» Ιουνίου, με το μεγάλο αφιέρωμα στη γαστρονομία της Ρώμης, αν ρίξατε μια ματιά στα μαγαζιά που επισκεφτήκαμε και στα φαγητά που καταγράψαμε, είναι πιθανό να διαπιστώσατε το εξής: η κουζίνα της Ρώμης τιμά τις καταβολές της, είναι μια κουζίνα των λίγων υλικών, με ελαφράδα, όχι ιδιαίτερα ελαμπορέ, με γεύσεις διακριτές, με ζηλευτή σαφήνεια. Στην κουζίνα της Ρώμης συναιρείται το λαϊκό με το αριστοκρατικό με τρόπο πρωτόφαντο. Οι καρμπονάρες, οι κάτσιο ε πέπε, οι αγκινάρες και οι σαλτιμπόκες μαγειρεύονται από τα ψηλά στα χαμηλά και προσφέρονται με την ίδια ζέση παντού, με την ίδια σιδερένια περηφάνια … (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ Γαστρονόμος ΑΠΟΨΕΙΣ, 01.07.2022). 
Διαβάσαμε το άρθρο του κ. Αλέξανδρου Αντωνιάδη και μας άρεσε.
Θέτει δε και ένα ειδικό ερώτημα, με σημαντικές όμως λογικές προεκτάσεις: «Η ιταλική κουζίνα είναι πρίμα ντόνα στην ιταλική πρωτεύουσα, δεν τη σνομπάρουν, την καμαρώνουν και την αποθεώνουν. Στην Αθήνα πόσα καλά εστιατόρια μαγειρεύουν με φέτα;» …
Εύκολα συμπεραίνει κανείς ότι στην Ελλάδα και δη στην Αθήνα δεν υπάρχει σχεδόν τίποτε το αυθεντικό, ενώ ερωτήματα πάντα θα αιωρούνται για την καλή ποιότητα. Και την ειλικρίνεια μαγείρων, επιχειρηματιών, σερβιτόρων, εποπτικών αρχών και αρμοδίων για την πάταξη της αισχροκέρδειας, της απάτης και τον έλεγχο της γνησιότητας προϊόντων που καταναλώνονται από ανθρώπους.

Αφήστε που το ζύγι έχει εδώ και πολλά χρόνια καταργηθεί, οι ποσότητες ορίζονται με το μάτι του «υπευθύνου», το πιστοποιητικό θανάτου (αλίευσης εν προκειμένω) δεν υφίσταται για «φρέσκα ψάρια», τα νάιλον τραπεζομάντηλα έχουν επικρατήσει παρά τους νόμους, το κρασί χύμα δεν έχει καμιά εξασφάλιση ποιότητας ή/και προέλευσης, κανείς μάλλον δεν ελέγχει τα πιστοποιητικά υγιεινής των εργαζομένων και άλλα πολλά …

Είναι απορίας άξιο πως οι περισσότεροι τουρίστες (όπως τους παρουσιάζουν τα ΜΜΕ) είναι ευχαριστημένοι από το φαγητό εν Ελλάδι.

Δείτε και μερικές από τις σχετικές παλιότερες αναρτήσεις μας:

 
·                  Κυριακή 1 Ιουλίου 2018
Οι έξυπνοι επενδύουν στο καλό φαγητό …
 
·                  Δευτέρα 24 Απριλίου 2017
Καλό φαγητό στα ελληνικά ξενοδοχεία …
 
·                  Πέμπτη 9 Μαΐου 2019
Το φαγητό, όχι τόσο η γλώσσα, θα διατηρήσει τον ελληνισμό στις ΗΠΑ …
 
·                  Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014
Οφείλουμε σε όλους τους τουρίστες, έλληνες και ξένους, και καλύτερο φαγητό …

Μάλλον δε διαφαίνεται τίποτε το σημαντικό και αξιοπρόσεκτο στο χώρο. Η ιδιωτική πρωτοβουλία θα συνεχίσει να κάνει ότι θέλει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου