Διαβάσαμε το άρθρο του κ. Αλέξανδρου Αντωνιάδη και μας άρεσε.
Θέτει δε και ένα ειδικό ερώτημα, με σημαντικές όμως λογικές προεκτάσεις: «Η ιταλική κουζίνα είναι πρίμα ντόνα στην ιταλική πρωτεύουσα, δεν τη σνομπάρουν, την καμαρώνουν και την αποθεώνουν. Στην Αθήνα πόσα καλά εστιατόρια μαγειρεύουν με φέτα;» …
Εύκολα συμπεραίνει κανείς ότι στην Ελλάδα και δη στην Αθήνα δεν υπάρχει σχεδόν τίποτε το αυθεντικό, ενώ ερωτήματα πάντα θα αιωρούνται για την καλή ποιότητα. Και την ειλικρίνεια μαγείρων, επιχειρηματιών, σερβιτόρων, εποπτικών αρχών και αρμοδίων για την πάταξη της αισχροκέρδειας, της απάτης και τον έλεγχο της γνησιότητας προϊόντων που καταναλώνονται από ανθρώπους.
Αφήστε που το ζύγι έχει εδώ και πολλά χρόνια καταργηθεί, οι ποσότητες ορίζονται με το μάτι του «υπευθύνου», το πιστοποιητικό θανάτου (αλίευσης εν προκειμένω) δεν υφίσταται για «φρέσκα ψάρια», τα νάιλον τραπεζομάντηλα έχουν επικρατήσει παρά τους νόμους, το κρασί χύμα δεν έχει καμιά εξασφάλιση ποιότητας ή/και προέλευσης, κανείς μάλλον δεν ελέγχει τα πιστοποιητικά υγιεινής των εργαζομένων και άλλα πολλά …
Είναι απορίας άξιο πως οι περισσότεροι τουρίστες (όπως τους παρουσιάζουν τα ΜΜΕ) είναι ευχαριστημένοι από το φαγητό εν Ελλάδι.
Δείτε και μερικές από τις σχετικές παλιότερες αναρτήσεις μας:
·
Κυριακή 1 Ιουλίου
2018
Οι έξυπνοι επενδύουν
στο καλό φαγητό …
·
Δευτέρα 24 Απριλίου
2017
Καλό φαγητό στα
ελληνικά ξενοδοχεία …
·
Πέμπτη 9 Μαΐου 2019
Το φαγητό, όχι τόσο η
γλώσσα, θα διατηρήσει τον ελληνισμό στις ΗΠΑ …
·
Πέμπτη 2 Οκτωβρίου
2014
Οφείλουμε σε όλους τους
τουρίστες, έλληνες και ξένους, και καλύτερο φαγητό …
Αφήστε που το ζύγι έχει εδώ και πολλά χρόνια καταργηθεί, οι ποσότητες ορίζονται με το μάτι του «υπευθύνου», το πιστοποιητικό θανάτου (αλίευσης εν προκειμένω) δεν υφίσταται για «φρέσκα ψάρια», τα νάιλον τραπεζομάντηλα έχουν επικρατήσει παρά τους νόμους, το κρασί χύμα δεν έχει καμιά εξασφάλιση ποιότητας ή/και προέλευσης, κανείς μάλλον δεν ελέγχει τα πιστοποιητικά υγιεινής των εργαζομένων και άλλα πολλά …
Είναι απορίας άξιο πως οι περισσότεροι τουρίστες (όπως τους παρουσιάζουν τα ΜΜΕ) είναι ευχαριστημένοι από το φαγητό εν Ελλάδι.
Δείτε και μερικές από τις σχετικές παλιότερες αναρτήσεις μας:
Μάλλον δε διαφαίνεται τίποτε το σημαντικό και αξιοπρόσεκτο στο χώρο. Η ιδιωτική πρωτοβουλία θα συνεχίσει να κάνει ότι θέλει.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου