Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Σάββατο 18 Μαρτίου 2023

Γέφυρα της Επισκοπής …

… Φωλιασμένη στην αγκαλιά του ορεινού όγκου των Αγράφων, η λίμνη αυτή σχηματίζεται από τα νερά τεσσάρων ποταμών και προσεγγίζεται εύκολα τόσο από το Καρπενήσι όσο και από το Αγρίνιο. Εμείς προτιμήσαμε τη δεύτερη διαδρομή, για να ανακαλύψουμε και άλλες, άγνωστες ομορφιές.


Είναι η μεγαλύτερη τεχνητή λίμνη της Ελλάδας και δημιουργήθηκε από τη συγκέντρωση των νερών του Αγραφιώτη, του Αχελώου, του Ταυρωπού και του Τρικεριώτη, έπειτα από την κατασκευή του Φράγματος Κρεμαστών το 1965. Η υδάτινη αγκαλιά της απλώνεται σε δύο νομούς: την Ευρυτανία και την Αιτωλοακαρνανία. Τους ενώνει η εντυπωσιακή γέφυρα της Επισκοπής. Σε άλλο σημείο θα συναντήσουμε και τη Γέφυρα της Τατάρνας, κοντά στην οποία βρίσκεται η φημισμένη Μονή Τατάρνας … (ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΠΥΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ).

Μετά τα όσα παράλογα συμβαίνουν στη γέφυρα Πολυφύτου/ Σερβίων, σκέφτηκαν άραγε να επισκεφτούν τη γέφυρα Κρεμαστών συνεργεία συντήρησης και να διαπιστώσουν τη κατάσταση της γέφυρας; Και όχι μόνον αυτής αλλά και όλων των εγκαταλελειμμένων υποδομών της χώρας; Πριν θρηνήσουμε και πάλι θύματα και μεγάλες ζημιές/καταστροφές;

Πριν από μήνες όταν αναζητούσαν μια γυναικά που είχε εξαφανιστεί έδειχναν μέρος της γέφυρας και τα σίδερα του μπετόν είχαν απογυμνωθεί και προφανώς οξειδωθεί σε μεγάλο βαθμό.

Τρέξτε, κύριοι πριν είναι αργά …

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου