Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Τρίτη 21 Μαρτίου 2023

Άρθρο του Ακη Σκέρτσου στην «Κ»: Πώς και με ποιους «θα γίνουμε τελικά Ευρώπη»; …

Η κυβέρνηση ανέλαβε από την πρώτη στιγμή με ευαισθησία και εντιμότητα την ιδιοκτησία της ευθύνης για το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών αλλά και της λύσης για να μην ξανασυμβεί.

Φωτ. INTIME

Από τη μετωπική σύγκρουση της ελληνικής κοινωνίας με αυτό που συνέβη στα Τέμπη και την υγιή της αντίδραση με οργή και πόνο για τον τόσο άδικο θάνατο 57 ανθρώπων αναδύεται ένα ομόθυμο κοινωνικό αίτημα: αυτό του εξευρωπαϊσμού της χώρας μας μαζί με το ξερίζωμα του βαθέος κράτους … (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, 19.03.2023 • 14:47).

Καλή η έκθεση ιδεών που υποβάλλατε σήμερα, αλλά δυστυχώς η απάντηση στο ερώτημα που θέσατε είναι ΠΟΤΕ. Αν αμφιβάλετε διαβάστε το νομοσχέδιο για το Περιβάλλον με τα 263 και πλέον άρθρα που στείλατε στη Βουλή προς ψήφιση. Είναι λογικό να υποθέσει κανείς (και η ευνοϊκότερη για εσάς εκδοχή) ότι δεν το διαβάσατε πριν γράψετε το άρθρο.

Πρέπει δε να διαβάσετε το άρθρο του κ. Μ. Γ. Ιακωβίδη στην «Κ»: Στρατηγική αυτοχειρία για το περιβάλλον, και το άρθρο του κ. Ευάγγελου Βενιζέλου στην εφημερίδα το Βήμα της 19ης Μαρτίου 2023

Επί 4 χρόνια προσπαθείτε, αν σας πιστέψουμε, και δεν καταφέρατε τίποτε, στον τομέα εκσυγχρονισμού του κράτους και την απαλλαγή του δημοσίου από επίορκους, ανεύθυνους, τεμπέληδες, ανόητους, επιπολαίους, δύστροπους, αγενείς, λαδιάρηδες, άσχετους, ανίκανους, βυσσοδομούντες, ανθρώπους χωρίς γνώσεις, … Παραχωρείτε περισσότερα προνόμια στους δημοσίους υπάλληλους και πρόσφατα ο πρωθυπουργός μιλά και για αυξήσεις στους μισθούς τους χωρίς να προηγείται αξιολόγηση. Όλοι κουτσοί, στραβοί στον άγιο …

Οφείλετε να παραδεχτείτε ότι είστε παλαιοκομματικοί, διορίζετε γνωστούς, φίλους και κομματικούς ορκισμένους, όποιον θέλετε και όσους θέλετε και επιμένετε να μην λογοδοτείτε και κατακεραυνώνετε όποιον τολμά να εκφέρει αντίθετη γνώμη. Αυτό δεν είναι εκσυγχρονισμός και ευρωπαϊκά πρότυπα. Και δεν απαντάτε ποτέ σε υποδείξεις, σχόλια και προτάσεις πολιτών.

Που είναι η αποκέντρωση, η συμμέτοχή πολιτών στις πολιτικές και κοινωνικές διεργασίες, η εύρυθμη λειτουργία τη εκπαίδευσης και της Υγείας και χιλιάδες άλλα πράγματα στα οποία είτε δε θελήσατε ποτέ να διομολογήσετε σοβαρές λύσεις, ή το πολιτικό κόστος έμπαινε πάντοτε υπεράνω των συμφερόντων των νομοταγών πολιτών και του δημοσίου συμφέροντος.

Θα μπορούσαμε να μιλήσουμε για πολλά και σημαντικά αλλά είμαστε σίγουροι ότι δεν θα αποστείτε από τις πολιτικές σας, ενώ οι ικανότητες σας να εκσυγχρονίσετε το κράτος δεν είναι οι ενδεδειγμένες (με στοιχεία των παρελθόντων 4 ετών).

Τουλάχιστον αν έβλεπαν οι πολίτες σημαντικό έργο. Αποτελέσματα. Αν ήσασταν περισσότερο σεμνοί. Αν μιλούσατε λιγότερο. Αν, αν …

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου