Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Κυριακή 19 Μαρτίου 2023

Η Κίνα παρεμβαίνει στο Ουκρανικό …

Σε ρόλο ειρηνοποιού ο Σι, θα συναντηθεί στη Μόσχα με τον Ρώσο πρόεδρο. Όπλα από το Πεκίνο στη Μόσχα μέσω της Αγκυρας

Διακήρυξη για την έναρξη μιας «νέας εποχής» στις ρωσοκινεζικές σχέσεις ετοιμάζουν Πούτιν και Σι, που διατηρούσαν στενούς δεσμούς και πριν από την εισβολή στην Ουκρανία (φωτ. αρχείου). [Sputnik/Aleksey Druzhinin/Kremlin via REUTERS]

Ενώ οι σχέσεις της Μόσχας με την Ουάσιγκτον διανύουν περίοδο μεγάλης έντασης, στον απόηχο της αναχαίτισης αμερικανικού drone από ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος στη Μαύρη Θάλασσα, ο Βλαντιμίρ Πούτιν δέχεται μια σημαντική πολιτική υποστήριξη, καθώς ετοιμάζεται να φιλοξενήσει τον πιο πολύτιμο σύμμαχό του.

Ανησυχία στη Δύση για το διπλωματικό ντεμαράζ της Κίνας – Ολα τα βλέμματα στη συνάντηση Πούτιν-Σι

Ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ θα πραγματοποιήσει τριήμερη επίσκεψη στη Ρωσία από την ερχόμενη Δευτέρα μέχρι την Τετάρτη, όπως ανακοινώθηκε παράλληλα από την κινεζική και τη ρωσική κυβέρνηση. Οι δύο ηγέτες θα έχουν κατ’ ιδίαν συνομιλίες στη διάρκεια ανεπίσημου δείπνου το βράδυ της Δευτέρας, ενώ την Τρίτη θα διεξαχθούν διευρυμένες συνομιλίες αντιπροσωπειών των δύο κυβερνήσεων. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών Ουάνγκ Ουενμπίν, στο κέντρο των συζητήσεων θα βρεθούν η ενίσχυση της διμερούς οικονομικής συνεργασίας και η προώθηση της ειρήνης … (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, REUTERS, A.P., 19.03.2023 • 07:13). 

Δε μπορούμε να γνωρίσουμε πόσο σημαντική είναι η επίσκεψη Σι Τζιπίνγκ στη Μόσχα, για την ειρήνη στη δραματικά ταραγμένη αυτή περιοχή του πλανήτη, αλλά ευελπιστούμε ότι ο κύριος λόγος της επίσκεψης είναι η ειρήνη. Ο πόλεμος πλήττει και τις δυο χώρες. Φυσικά και οι δυο εκπρόσωποι των λαών τους επιδιώκουν και κοινή στρατηγική εναντίον των ΗΠΑ και της δύσεως εν γένει, αλλά αυτό είναι το δεύτερο σημαντικό ζητούμενο.

Γρήγορα θα μάθουμε τι ακριβώς διακυβεύεται. Λίγη υπομονή.

Μας ανησυχεί όμως εκείνη η υποσημείωση στον τίτλο της είδησης «Όπλα από το Πεκίνο στη Μόσχα μέσω της Άγκυρας». 

Πάλι τα καταφέρνει ο κακός δαίμονας της Ελλάδος να πλασσάρεται ως ειρηνοποιός,  εμπορικός εταίρος, νατοϊκός σύμμαχος, υπερασπιστής του προσφυγικού, νταής στις γειτονικές χώρες Συρία, Λιβύη, Ιράκ, συνομιλητής του ορκισμένου εχθρού της δύσεως και του δυτικού κόσμου Ιράν, μεγάθυμος μαφιόζος και προστάτης των φτωχών για την ελευθέρωση των σιτηρών από την Ουκρανία με τις ευλογίες της Μόσχας και δεινός κολοτούμπας, που χειρίζεται τις συμμαχικές χώρες με μαεστρία, επιμονή και τεράστια οφέλη. 

Και έμεις, τα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ εκλιπαρούμε χρόνια τώρα για την προσοχή των εταίρων μας, οι οποίοι ξεδιάντροπα και προκλητικά γλύφουν τη Τουρκία και επενδύουν μανιωδώς στη χώρα των 80 εκατομμυρίων κατοίκων. Το ατομικό όπλο του σουλτάνου Ερντογκάν. Τα λέμε εδώ και χρόνια στο Ημερολόγιο Απλά και Κατανοητά, αλλά δε βλέπουμε κανένα να μας παίρνει   στο σοβαρά. 

Δε μας μένει τίποτε άλλο αυτή τη στιγμή από την αναμονή ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου