Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Τετάρτη 15 Μαρτίου 2023

Με αφορμή το άρθρο «Διαβούλευση fast track» …

Διαβάζουμε:

… Την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου δόθηκε σε δημόσια διαβούλευση στο opengov.gr ένα σχέδιο νόμου του υπουργείου Περιβάλλοντος με 143 άρθρα. Mια συλλογή από διάσπαρτες ρυθμίσεις για ενεργειακά, περιβαλλοντικά και πολεοδομικά ζητήματα, η κατανόηση των οποίων προϋποθέτει βαθιά γνώση της αχανούς περιβαλλοντικής και πολεοδομικής νομοθεσίας.

Το σχέδιο νόμου δόθηκε σε διαβούλευση για τέσσερις ημέρες. Ο ελάχιστος αυτός χρόνος «συνέπεσε» με το τριήμερο της Αποκριάς. Όποιος πρόλαβε, τον Κύριο οίδε.

Ακριβώς πριν από μια εβδομάδα, με την Ελλάδα παγωμένη από την τραγωδία που είχε συμβεί στα Τέμπη, κατατέθηκε στη Βουλή από το υπουργείο Περιβάλλοντος ένα σχέδιο νόμου 263 άρθρων. Την επομένη της λήξης της τετραήμερης διαβούλευσης. Το νομοθέτημα αποτελείται από τρία σχέδια νόμου: εκείνο που δόθηκε σε διαβούλευση τις Απόκριες και ακόμη δύο, που είχαν δοθεί σε 12ήμερη διαβούλευση μια εβδομάδα νωρίτερα. Επιπλέον, το νέο νομοθέτημα είχε «προίκα» καμιά 20αριά άρθρα ακόμη, όλα φωτογραφικές ρυθμίσεις και «διευκολύνσεις» (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, Γιώργος Λιάλιος, 08.03.2023 • 20:48).

Τι είναι αυτά τα πράγματα; Τίποτε δε κατάλαβε η κυβέρνηση από τις αντιδράσεις των πολιτών. Το καζάνι βράζει επικίνδυνα μετά το δράμα των Τεμπών και μετά την ατιμωτική απομάκρυνση του υπουργού Κ. Καραμανλή; 

Λέτε να ξέρουν τι συμβαίνει στο εσωτερικό της κυβερνήσεως και άλλοι να επιδιώκουν ηρωική έξοδο; 

Βέβαια ποτέ δε συμπαθήσαμε τον κομψευόμενο, αλλά άνευ έρματος, υπουργό Περιβάλλοντος. Αυτός φαίνεται ότι μπήκε στο κυβερνητικό σχήμα για να ξεπατώσει το περιβάλλον και να πλακοστρώσει την Ελλάδα από άκρου εις άκρο. 

Τίποτε από όσα γίνονται τελευταία δεν ανταποκρίνονται στις προσδοκίες των πολιτών και δεν παραπέμπουν σε ορθή διακυβέρνηση και υπουργούς αφοσιωμένους στον εκσυγχρονισμό και ανάταξη της χώρας. Μικροσυμφέροντα, ρουσφέτια, εξυπηρέτηση ομάδων και προσώπων, φαύλες επιλογές, εξυπηρετήσεις, σκοτεινά συμφέροντα, μπαλώματα, ψέματα, προσλήψεις στη τούρλα του Σάββατου, διασπάθιση δημοσίου χρήματος, οπισθοδρόμηση στις μεταρρύθμισες, νόμοι που δεν εφαρμόζονται, η Διαφάνεια στο συνεργείο, κανένας δεν ελέγχεται, οι αρμόδιοι εξαφανισμένοι, κα., κα. … 

Αναμενόμενη κατάσταση; Πολλοί θα απαντήσουν καταφατικά. Η νομή της εξουσίας πάνω από όλα. Και λογικά τίποτε από όλα αυτά δε θα γίνεται χωρίς την ανταλλαγή δώρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου