Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Κυριακή 26 Μαρτίου 2023

Η ΕΥΔΑΠ κάνει πράξη το μήνυμα του ΟΗΕ για την Παγκόσμια Ημέρα του Νερού «Επιταχύνοντας την Αλλαγή» ...

Κάθε χρόνο στις 22 Μαρτίου η Παγκόσμια Ημέρα Νερού μας υπενθυμίζει ότι το Νερό αποτελεί πολύτιμο πόρο καθοριστικής σημασίας για την επιβίωση και την ανάπτυξη του ανθρώπινου πολιτισμού. Η Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για το Νερό είχε τονίσει την ανάγκη να δεσμευτούν οι χώρες να εντείνουν τη συνεργασία μεταξύ τομέων και πέρα από τα σύνορα, ώστε η ανθρωπότητα να μπορέσει να εξισορροπήσει με βιώσιμο τρόπο τις δικές της ανάγκες αλλά και της φύσης για να αξιοποιηθούν σωστά τα υπόγεια ύδατα για τις σημερινές και τις μελλοντικές γενιές … (Sponsored Content, ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ Περιβάλλον, 22 Μαρτίου 2023 13:45).

Πρόκειται για πληρωμένη καταχώρηση, όπως άλλωστε δηλώνεται ευθαρσώς. Σιγά σιγά όμως παρατηρούμε ότι η ΕΥΔΑΠ έγινε κράτος εν Κράτει.

Αντικατοπτρίζεται η ανικανότητα των υπουργείων Περιβάλλοντος και Υποδομών να ανταποκριθούν στο ρόλο τους (ή μήπως έτσι έχουν ανακαλύψει τρόπους μεγάλου οφέλους και αποφυγής ευθυνών; Επίσης καλό είναι να μάθουν οι πολίτες για τα μισθολόγια και τα προνόμια των υπαλλήλων της ΕΥΔΑΠ) και αναθέτουν στην ΕΥΔΑΠ να συμπεριφερθεί όπως θέλει. Με το τρόπο αυτό αγνοούνται επικρίσεις, διαμαρτυρίες και πρόστιμα της Επιτροπή της ΕΕ και έχει αναλάβει κάποιος κύριος, μάλλον ονομάζεται Αναστάσιος Τόσιος (καλό δεν είναι να γνωρίζουν οι πολίτες το βιογραφικό του και κυρίως τα πεπραγμένα του;), να «απαλλάξει» την Ανατολική Αττική από τα λύματα.

Τα έργα επεξεργασίας λυμάτων καρκινοβατούν επί δεκάδες χρόνια, τα πρόστιμα καταβάλλονται προφανώς ανελλιπώς και κάθε τόσο η ΕΥΔΑΠ επαίρεται (όπως με την συγκεκριμένη δημοσίευση) για τα επιτεύγματά της. Αλήθεια τι δημοσιεύει από τα πεπραγμένα της και τα οικονομικά της ετησίως; Και γιατί κάθε τόσο το κράτος πληρώνει την ΕΥΔΑΠ για χρέη καταναλωτών ύδατος σε δήμους; Δε μπορεί κάποια φάμπρικα θα έχουν εφεύρει οι εγκέφαλοι των κυβερνησεων!

Τι νέο φρούτο είναι αυτό της αξιοποίησης των επεξεργασμένων λυμάτων στην Ανατολική Αττική, ενώ ακόμα δε λειτουργεί καμία μονάδα επεξεργασίας λυμάτων; Το θέμα είναι σημαντικό και ορθώς οι αρμόδιοι πρέπει να ασχοληθούν συστηματικά και με ταχύτητα στη επίλυση των σχετικών προβλημάτων. Οι αδελφοί Κύπριοι έχουν ήδη να επιδείξουν επιτυχίες στον τομέα. Στην Ελλάδα; Η ΕΥΔΑΠ θα έπρεπε εδώ και χρόνια να έχει στρατηγική (σε συνεργασία με τα αρμόδια υπουργεία) για την αξιοποίηση του ποταμού των επεξεργασμένων λυμάτων που παράγονται από τη Ψυττάλεια. Έχει άραγε μάθει κάτι και σχεδιάζει κάτι αξιοποιήσιμο, ή όλα θα γίνουν από την αρχή;

Και τι θα γίνε με το μακρύ ταξίδι των 50 χιλιομέτρων, των λυμάτων του δήμου Σαρωνικού που παρά πάσαν λογική προωθεί η ΕΥΔΑΠ, για να φθάσουν στο ΚΕΛ Κρωπίας-Παιανίας προς επεξεργασία και κατάληξη στη Χαμοληά του δήμου Μαρκοπούλου ; Αυτό θα πει οραματική σύλληψη και αγαστή συνεργασία μεταξύ δήμων το 2023. Ποιος τα παίρνει, θα ρωτήσει εύλογα ο νομιμόφρων πολίτης; Μήπως μπορεί να μας φωτίσει ο εκλεκτός υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και έτσι (αν εκλεγεί) να παραμείνει απρόσβλητος για πολλά χρόνια και από κριτική και ευθύνες ο τέως Αντιπεριφερειάρχης Αττικής και τέως δήμαρχος Καλυβίων/Σαρωνικού κ. Φιλίππου; Ποιος κυβερνά αυτόν το τόπο;

Όλα είναι προσχεδιασμένα και εις βάρος της λογικής, του Περιβάλλοντος και των πολιτών. Η διαπλοκή εμφανέστατη, χωρίς λογοδοσία, χωρίς διαφάνεια και χωρίς οίκτο.

Και η γνωστή πλέον επωδός: Μόνον αν κινδυνεύουν να μπουν φυλακή θα προχωρήσουν σε μεταρρυθμίσεις και καλύτερα σχεδιασμένα και απαραίτητα τεχνικά έργα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου