Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Τρίτη 8 Μαρτίου 2016

Μάλλον κάτι ξέχασαν οι ηγέτες της ΕΕ και ανακουφίστηκε ο πασάς Νταβούτογλου …

Η κοινή δήλωση των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων της Ε.Ε.

Τι αναφέρει η ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά από τη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες


«…Μετά από τη συνάντησή τους με τον πρωθυπουργό κ. Νταβούτογλου, οι αρχηγοί κρατών ή κυβερνήσεων της ΕΕ εξέτασαν την κατάσταση σε σχέση με τη μετανάστευση, ειδικότερα όσον αφορά την οδό των δυτικών Βαλκανίων. Εξέφρασαν ικανοποίηση για τη συζήτησή τους με τον Πρωθυπουργό της Τουρκίας όσον αφορά τις σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας και την σημειωθείσα πρόοδο στην εφαρμογή του κοινού σχεδίου δράσης. Η Τουρκία επιβεβαίωσε τη δέσμευσή της στην υλοποίηση της διμερούς ελληνοτουρκικής συμφωνίας επανεισδοχής ώστε να δεχθεί την ταχεία επιστροφή όλων των προσφύγων που δεν χρήζουν διεθνούς προστασίας και μεταβαίνουν από την Τουρκία προς την Ελλάδα και να κάνει δεκτούς στο έδαφός της όλους τους παράτυπους μετανάστες που συλλαμβάνονται σε τουρκικά ύδατα … (ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ UPD:07:43, Τρίτη, 08 Μαρτίου 2016 07:42).

Μοιάζουν καλά νέα τα παραπάνω και όσα περιλαμβάνονται στην απόφαση.

Κατά την άποψή μας όμως ξέχασαν μια σημαντική και ίσως τη σημαντικότερη ρήτρα.

Να θέσουν εκτός νόμου και να επικηρύξουν με σεβαστό ποσό τους διακινητές και δουλεμπόρους τούρκους και άλλων εθνικοτήτων και να έχουν ποινικές ευθύνες και οι λαθρομετανάστες που τους χρηματίζουν, τους πληρώνουν ή προσφέρουν σεξουαλικά ή άλλα ανταλλάγματα, προκειμένου να πάνε στα ελληνικά νησιά.

Ξέχασαν επίσης να θέσουν εκτός νόμου και να αποκηρύξουν τους διακινητές ανήλικων και ασυνόδευτων παιδιών, για τα οποία πρέπει να υπάρξει και ειδική μέριμνα εντός Τουρκίας, ενώ το ΝΑΤΟ θα πρέπει να διαμορφώσει ειδική αποστολή και διαδικασίες προστασίας και φροντίδας.

Τι λέτε επίτροπε κ. Αβραμόπουλε και εσείς πρόεδρε του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Τούσκ; Φυσικά και όλοι οι άλλοι ζαλισμένοι και αποκαμωμένοι ηγέτες;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου