Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Δευτέρα 14 Μαρτίου 2016

Η αποθέωση της επιχειρηματικότητας και της ευρηματικότητας …

Εκατοντάδες πρόσφυγες συγκεντρωμένοι στο χωριό Χαμηλό

Εκατοντάδες πρόσφυγες και μετανάστες παρέμεναν το βράδυ συγκεντρωμένοι στο χωριό Χαμηλό, κοντά στην Ειδομένη, από όπου το απόγευμα περίπου 600 – 700 άτομα πέρασαν στο έδαφος της ΠΓΔΜ, όπως μετέδωσαν μέσα ενημέρωσης της γειτονικής χώρας επικαλούμενα αστυνομικές πηγές.

Στο μεταξύ ομάδες προσφύγων και μεταναστών συνεχίζουν να συρρέουν πεζή παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες από περιοχές του νομού Κιλκίς, με την ελπίδα ότι θα καταφέρουν να περάσουν και εκείνοι από παράπλευρες διαβάσεις στην FYROM.
Πέρασμα με τη βοήθεια "αλληλέγγυων", προφανώς Ελλήνων ...
Περισσότεροι από 1.000 πρόσφυγες πέρασαν μέχρι το απόγευμα τον χείμαρρο που βρίσκεται σε απόσταση μερικών εκατοντάδων μέτρων από τα σύνορα με την ΠΓΔΜ, μετά το ακριτικό χωριό Χαμηλό.
      
Κρατώντας σχοινιά και με τα λιγοστά τους υπάρχοντα ανά χείρας, οι πρόσφυγες περνούν μέσα από τα παγωμένα νερά επιχειρώντας να βρουν κάποιο πέρασμα, προκειμένου να συνεχίσουν το ταξίδι τους προς τη βόρεια Ευρώπη, το οποίο είχε σταματήσει στην Ειδομένη εδώ και αρκετές ημέρες … (ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ, UPD:19:47, Δευτέρα, 14 Μαρτίου 2016 19:40).


Λογικά δεν κουβαλούσαν μαζί τους σκοινιά οι λαθρομετανάστες της Ειδομένης που πέρασαν τον χείμαρρο.

Λογικά κανένας λαθρομετανάστης δεν θα περνούσε το χείμαρρο για  να δέσει το σκοινί τις δυο όχθες του χειμάρρου, για να περάσουν άλλοι σχεδόν 1000 και βάλε.

Λογικά κανένας λαθρομετανάστης δεν ξέρει τόσο καλά την περιοχή και τις δυνατότητες παραβίασης του αποκλεισμού.

Λογικά λοιπόν το κύκλωμα των διακινητών και δουλεμπόρων εργάζεται ευφυέστατα, ανεμπόδιστα, με απεριόριστες δυνατότητες σε σχέση με το παράλυτο ή κατ΄ εντολή παράλυτο Ελληνικό κράτος και τους αστακούς φυλακές του και τους απαράμιλλους σε αυστηρότητα και ικανότητα φρουρούς των Σκοπίων.

Άρα έχουν δίκιο οι λαθρομετανάστες που μαζεύονται στην Ειδομένη και υφίστανται όλες τις ταλαιπωρίες αυτοί και τα παιδιά τους. Ο δρόμος δεν είναι ουσιαστικά κλειστός. Απλά τα κλειδιά τα κρατούν οι διακινητές, οι δουλέμποροι και οι μαφιόζοι. ¨Όπως ακριβώς και στη μεγάλη Τουρκία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου