Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Δευτέρα 7 Μαρτίου 2016

Προσφυγικό και Ευρώπη: ακροβασίες και ισορροπίες …

Διαβάσαμε στην εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ το άρθρο του κ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΦΙΛΗ (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, ΚΟΣΜΟΣ 06.03.2016 : 21:38).
«… × Η προσφυγική κρίση θα αποτελέσει θρυαλλίδα εξελίξεων για την Ευρώπη. Ποιος όμως ο ρόλος Τουρκίας και Ρωσίας, κατά πόσο προτίθενται να συμπράξουν με την Ε.Ε. και πώς αντιμετωπίζει η τελευταία το φαινόμενο; …».

Δεν γνωρίζουμε αν έχει δίκιο ο κ. Φίλης, αλλά παρουσιάζει μια πραγματικότητα που πρέπει να προβληματίσει όλους μας και ειδικότερα του Έλληνες, που λογικά αντιλαμβάνονται ότι γίνονται πολλά και διάφορα που τους αφορούν αλλά ερήμην τους.

Ίσως ξυπνήσουμε μια μέρα που βρεθούμε σε μια άλλη πραγματικότητα. Ίσως να μην αλλάξει τίποτε εκτός μόνον από τη μίζερη και απροσδιόριστη καθημερινότητά μας, με τους κυβερνητικούς να απολαμβάνουν σαλόνια, πλούτη και εξουσία και εμείς οπισθοδρόμηση, απαισιοδοξία και φτώχεια χωρίς προοπτική.

Αξίζει να το διαβάσουμε προσεκτικά όλοι μας και να προβληματίσουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου