Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


20 Δεκεμβρίου 2018

Να επενδύσουμε στα μυαλά των νέων …


Ενα δημόσιο πανεπιστήμιο του οποίου οι απόφοιτοι σε ποσοστό 76% εργάζονται με το καθεστώς της πλήρους απασχόλησης και σε θέση σχετική με τις σπουδές τους. Με κτίρια σύγχρονα, χωρίς αφίσες και συνθήματα στους τοίχους, χωρίς «μαγαζάκια» παρατάξεων και συλλογικοτήτων. Με campus πεντακάθαρο – ούτε ένα αποτσίγαρο δεν θα δεις κάτω.

Η εντυπωσιακή βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Κύπρου 15.700 τ.μ., έργο του κορυφαίου Γάλλου αρχιτέκτονα Ζαν Νουβέλ.

Ένα δημόσιο πανεπιστήμιο που σε δύο χρόνια θα είναι 100% ενεργειακά αυτόνομο, χάρη στο δικό του φωτοβολταϊκό πάρκο, εξοικονομώντας 4 εκατ. ευρώ ετησίως· αυτά τα χρήματα θα δίνονται ως υποτροφίες σε μεταδιδακτορικούς ερευνητές. Eνα δημόσιο πανεπιστήμιο που μέχρι τα μέσα της επόμενης δεκαετίας θα βρίσκεται ανάμεσα στα πρώτα 200 του κόσμου – σε όλες τις λίστες αξιολόγησης … (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ , 17.12.2018 : 14:12).

Αντίθετα με τα όσα συμβαίνουν στην Κύπρο, οι Έλληνες πολιτικοί και ιδιαίτερα οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ λένε τα παιδιά ότι πρέπει να εξασκηθούν στη σκοποβολή, στις ρίψεις μολότοφ, στις καταλήψεις, στην αναρχία, στις καφετερίες, στις εξετάσεις και όχι στη απόκτηση γνώσεων και άλλα πολλά. Προφανώς επικίνδυνα, οπισθοδρομικά, ακατάλληλα, παράνομα και παράλογα. Αλλά πάντως πρωτότυπα και για την Ευρώπη πρωτοποριακά.

Εύγε στους Κυπρίους και στις δυνατότητές τους. Χωρίς να αγνοούμε ότι τίποτε δεν είναι στατικό και ότι η σημερινή επιτυχία δεν εξασφαλίζει τη μελλοντική. Αλλά οι αγώνες στους οποίους έχουν επιδοθεί είναι ευκλεείς, ωραίοι και αποδοτικοί.

Βλέπουμε όμως και λαμπρά παραδείγματα Ελλήνων, που ευδοκιμούν όταν βρεθούν σε ωραία και εύφορα περιβάλλοντα όπως ο κ. Ερωτόκριτος Κατσαβουνίδης – βλέπετε http://www.kathimerini.gr./1000357/article/epikairothta/ellada/h-shmerinh-eikona-twn-aei-moy-fernei-dakrya-sta-matia .

Η ωραία Ελλάς όμως πορεύεται σε λασπωμένο μονοπάτι εντός χωματερών και σκουπιδιών, όπως παραπέμπει το άρθρο «Παπαγαλία, έλλειψη γνώσης και ορθογραφία» στην ίδια εφημερίδα, πλάι, πλάι με το προηγούμενο.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου