Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


9 Δεκεμβρίου 2018

«Χάρτα» προστασίας με ελληνική σφραγίδα …

Σε ένα πεδίο προνομιακό για την Ελλάδα, αυτό της πολιτιστικής διπλωματίας, όπου θα μπορούσαν να σημειωθούν μεγάλες επιτυχίες, μία από τις λίγες σοβαρές προσπάθειες είναι αυτή του Ευρωπαϊκού Κέντρου Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων (ΕΚΒΜΜ) που ιδρύθηκε το 1997 στη Θεσσαλονίκη και στόχο την αποκατάσταση, ανάδειξη και μελέτη των μνημείων σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο. 

Κόσοβο, Prizren, συντήρηση τοιχογραφιών στον ναό του Αγίου Γεωργίου Runovic (2010-2012). 

Ολα αυτά τα χρόνια το ΕΚΒΜΜ έχει κάνει σπουδαίο έργο. Μεγάλα προγράμματα συντήρησης εικόνων στην Αλβανία και στη Βουλγαρία. Αποκατάσταση και ανάδειξη βυζαντινών μνημείων στο Κόσσοβο όπου το κέντρο ανέπτυξε στενή συνεργασία τόσο με τους Σέρβους όσο και με τους Αλβανούς. Αναστήλωση του πύργου της Νεμπόισα στο Βελιγράδι, τόπος μαρτυρίου του Ρήγα Φεραίου, αλλά και σπουδαίο έργο στη Συρία στο μουσείο της Χάμα όπου συντηρήθηκαν ψηφιδωτά δάπεδα, εκπαιδεύτηκαν οι ντόπιοι τεχνίτες και σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο της Δαμασκού, δημιουργήθηκε μια βάση δεδομένων με 365 ψηφιδωτά δάπεδα, πολύτιμη όταν η περιοχή θα ησυχάσει … (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΛΛΑΔΑ, 03.12.2018).


Βάλσαμο στη πονεμένη ψυχή των καλών Ελλήνων.

Μεγάλο μπράβο σε όλους αυτούς του καλούς Έλληνες που πολεμάνε για τον Πολιτισμό. Και  αναδεικνύουν ένα νέο Πολιτισμό που θα μπορούσε να μεγαλουργήσει και σήμερα, αν οι ηγετίσκοι κομματόσκυλα που μας κυβερνούν άφηναν για λίγο το σφιχτό εναγκαλισμό τους με την εξουσία και προσπαθούσαν να κατανοήσουν τη ζωή και τις χαρές της.

Διαβάστε το άρθρο. Θα εκπλαγείτε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου