Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2018

Πώς αλλάζει το παραγωγικό μοντέλο της χώρας …

Τις αλλαγές που έχουν προωθηθεί τα τελευταία χρόνια στο παραγωγικό μοντέλο της χώρας και αυτές που επιδιώκονται, με στόχο να ανεβάσει ταχύτητα η ανάκαμψη και να διασφαλιστεί η βιώσιμη ανάπτυξη σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα, βάζει στο μικροσκόπιο το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης.                                           

Με το 35% του συνόλου των ακαθάριστων επενδύσεων σε πάγια η βιομηχανία πλησιάζει πλέον σε μερίδιο τον μέσο όριο της ΕΕ (39%). Η εικόνα είναι ενδεικτική παρουσιάζοντας σκουριασμένους τόρνους και όχι καινοτόμες τεχνικές και προϊόντα


Στο δελτίο οικονομικών εξελίξεων για τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο, το υπουργείο προσδιορίζει τις σημαντικότερες αλλαγές, που έχουν επέλθει. Η πιο καθοριστική είναι ίσως ότι γεωργία και η βιομηχανία αύξησαν τα μερίδιά τους στη συνολική προστιθέμενη αξία της οικονομίας … (ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ UPD: 28/12/2018 00:58, Πέμπτη, 27 Δεκεμβρίου 2018 20:46).

Διαβάσαμε το κείμενο αναζητώντας το νέο παραγωγικό μοντέλο. Δεν το βγήκαμε. Διαβάσαμε για ποσοστιαίες μεταβολές προς το καλλίτερο αλλά δεν είδαμε ΄τίποτε για νέες τεχνολογίες, καινοτόμες παραγωγικές λύσεις, απεξάρτηση από τις εισαγωγές τεχνολογίας και προϊόντα, ενεργό συμμετοχή νέων και εξειδικευμένων προσόντων, καμιά αναφορά σε νέα επιστημονικά πεδία, την αξιοποίηση της πληροφορικής και  της τηλεματικής και την απαραίτητη μεγάλη ενίσχυση του Ε&Τ δυναμικού της χώρας. Δε διαβάσαμε ακόμα τίποτε ενθαρρυντικό για επενδύσεις στις ΑΠΕ, στην αξιοποίηση της γεωθερμίας και των ιαματικών πηγών, τη διαχείριση απορριμμάτων και λυμάτων, επενδύσεις στις ανώτατες σπουδές και άλλα πολλά που μπορούν να αποτελέσουν τομείς μεγάλης και  δυναμικής ανάπτυξης αλλά  καθεύδουν ή παραμένουν σε χειμερία νάρκη.

Πρόκειται για αριθμολογία και όχι δομικό μετασχηματισμό. Και οι όποιες εξελίξεις και  μεταβολές προέρχονται από ιδιωτικές πρωτοβουλίες – όπως άλλωστε γίνονταν πάντοτε στην Ελλάδα εκτός κάποιων εξαιρέσεων – και όχι το συντεταγμένο κράτος.
.
Και τούτη την Άνοιξη ραγιάδες μας βλέπω, ω Έλληνες …

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου