Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2018

Τουρκικές διεκδικήσεις και γεωπολιτικές αναπαραστάσεις …

 Το άρθρο του κ. ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΡΕΒΕΛΑΚΗ στην εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ της 3ης Δεκεμβρίου 2018  μας εντυπωσίασε.


… Οι χάρτες με τις ακραίες τουρκικές διεκδικήσεις στις ελληνικές θαλάσσιες ζώνες, τους οποίους σχολίασε ο Αγγελος Συρίγος («Καθημερινή», 18.11.2018), μας σοκάρουν. Εκτός των άλλων, αγνοούν τα ελληνικά νησιά και τον ρόλο τους στον καθορισμό των θαλασσίων συνόρων. Η τουρκική κίνηση, σε αντίφαση προς το διεθνές δίκαιο, δεν θα έχει άμεσο αποτέλεσμα. Εντάσσεται, όμως, σε μιαν αργή αλλά σταθερή προσπάθεια να αμφισβητηθεί η ελληνική υπεροχή στις ενδιάμεσες θάλασσες … (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ, 03.12.2018 : 11:06).

Αξίζει να διαβαστεί, με την ελπίδα ότι θα προβληματιστούμε και θα δούμε τα πράγματα και  από μια άλλη σκοπιά.

Προφανώς η Τουρκία ίσως ποτέ να μη αλλάξει την επιθετική της πολιτική απέναντι στην Ελλάδα, τώρα μάλιστα που είναι τουλάχιστον 8-10 φορές πολυπληθέστερη και διαθέτει ταχύτατα αναπτυσσόμενη οικονομία και ειδικό βάρος ως μέλος των G20.

Εμείς όμως πρέπει να δούμε την πραγματικότητα με σοφία και ευθύνη και να προετοιμαστούμε για κάθε ενδεχόμενο. Αυτά που συμβαίνουν σήμερα δεν οδηγούν πουθενά. Ίσως και να αποδιοργανώνουν τις προσωπικότητές μας και να μας κάνουν υπερβολικά υλιστές και κυνηγούς πρόσκαιρου κέρδους και εύκολης ευδαιμονίας.

Βρήκαμε ωστόσο θετική την προσέγγιση της κυβέρνησης στο θέμα των θαλασσίων συνόρων, όπως περιγράφεται από ένα άλλο άρθρο της εφημερίδας ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ με τίτλο «Ευρωπαϊκή «ασπίδα» στο Αιγαίο», διανθισμένο από την φωτογραφία που ακολουθεί

Κατακόρυφη είναι η αύξηση της συμμετοχής του Πολεμικού Ναυτικού σε διεθνείς δραστηριότητες – ένδειξη της διάστασης που έχει λάβει η υπόθεση της ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή (στη φωτ., ελληνικά πολεμικά πλοία στον Σαρωνικό Κόλπο).

Φυσικά και περιμέναμε πολλά, πάρα πολλά χρόνια πριν καν επιχειρήσουμε κάποια βήματα προς την ενδεδειγμένη κατεύθυνση. Αλλά ποτέ δεν είναι αργά.

Ωστόσο οι καιροί δεν περιμένουν αδέλφια ….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου