Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2018

Εταιρική διακυβέρνηση, επιτροπές ελέγχου: ένας υποβαθμισμένος από τις εταιρείες θεσμός …

Στην τρέχουσα κρίσιμη χρονική περίοδο που η ελληνική οικονομία και οι επιχειρήσεις προσπαθούν να προσελκύσουν επενδυτικά κεφάλαια, έχουν προκύψει ορισμένες μεμονωμένες αλλά χαρακτηριστικές περιπτώσεις επιχειρήσεων, όπου η κακή εταιρική διακυβέρνηση ήταν η κυριότερη αιτία για αναξιόπιστη/παραπλανητική οικονομική πληροφόρηση,


η οποία μπορεί να έχει καταστροφικά αποτελέσματα για αυτές τις επιχειρήσεις, αλλά και για τους μετόχους, δανειστές, προμηθευτές και το προσωπικό τους … (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ, 02.12.2018).


Πολύ σωστά. Τα παραδείγματα πολλά όπως και τα θύματα των μη καλών πρακτικών και  κυρίως της δυσλειτουργίας ή της πλήρους απουσίας των ελεγκτικών μηχανισμών.
Δηλαδή μια ωραία ελληνική εξέλιξη και ανομία προς το συμφέρον των αποκαλούμενων συμφερόντων και προφανώς των λάθρα διαβιούντων και παρανομούντων ευυπόληπτων συμπολιτών μας. Ναι των στυλοβατών του συστήματος και των διαπλεκόμενων του.

Εμείς θέλουμε να περιλάβουμε στο κάδρο και τους οικοδομικούς συνεταιρισμούς, αλλά και   όλες τις άλλες επίσημες ίσως και ανεπίσημες δραστηριότητες των πονηρών ή απρόσεκτων και ανεύθυνων  Ελλήνων.

Η διοίκηση πρέπει να καθιερώσει υποχρεωτικό έλεγχο των πεπραγμένων των συνεταιρισμών και κυρίως αυτών που έχουν σχετικά μεγαλές οικονομικές δοσοληψίες. Είμαστε σχεδόν βέβαιοι ότι θα αποκαλυφθούν τέρατα. Το ποιες τυχόν κυρώσεις θα επιβληθούν στους υπευθύνους είναι ένα ζήτημα που πρέπει να μελετηθεί εκ των προτέρων. Ίσως το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο είναι επακτές, ίσως όχι.

ΥΓ: Έχουμε προτείνει από το 2014 και την Δημόσια Κοινωνική Ευθύνη – βλέπετε https://simpleandclear.blogspot.com/2014/10/blog-post_87.html , αλλά  ποιος μας ακούει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου