Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


16 Δεκεμβρίου 2018

«Εκκαθάριση» στο YouTube: Κατέβηκαν εκατομμύρια βίντεο, κανάλια και σχόλια …

Το YouTube αφαίρεσε στο τρίμηνο του έτους περισσότερα από 58 εκατομμύρια βίντεο και 224 εκατομμύρια σχόλια χρηστών, τα οποία κρίθηκαν ότι παραβιάζουν τους κανόνες του. 

                                                 

Η πρωτοβουλία εντάσσεται στην προσπάθεια του YouTube να δείξει ότι ανταποκρίνεται στις πιέσεις που δέχεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (η οποία απειλεί με μεγάλα πρόστιμα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αν δεν πάρουν μέτρα).

Το YouTube αφαίρεσε περίπου 1,67 εκατομμύρια «κανάλια» του, καθώς και όλα τα 50,2 εκατομμύρια βίντεο που ήταν διαθέσιμα μέσω αυτών των καναλιών. Η αφαίρεση του μη αποδεκτού περιεχομένου γίνεται πλέον σε μεγάλο βαθμό αυτόματα, με τη βοήθεια εργαλείων τεχνητής νοημοσύνης.

Η Google προσέθεσε φέτος χιλιάδες «μάτια» υπαλλήλων, ανεβάζοντας σε πάνω από 10.000 το προσωπικό της που ασχολείται με την επιτήρηση του περιεχομένου … (cnn, 14 Δεκεμβρίου 2018).


Και  το δικό μας μυαλό πήγε στον όγκο των πληροφοριών που συσσωρεύονται στα μέσα αποθήκευσης διεθνώς και προκαλούν την ανάγκη δημιουργίας νέων εγκαταστάσεων, νέων τεχνολογιών και νέων προσεγγίσεων επίλυσης του θέματος.

Για παράδειγμα υπάρχον τεράστιοι όγκοι ιατρικών πληροφοριών που καθίστανται παρωχημένοι και άνευ αξίας με την πάροδο του χρόνου. Ενώ οι πολλαπλές καταγραφές του ιδίου θέματος από διαφορικούς συγγραφείς δεν συμβάλλει στην έγκυρη και έγκαιρη πληροφόρηση των πολιτών.

Μια λύση είναι να υπάρχει υποχρεωτικά η ημερομηνία δημοσίευσης των κειμένων και υποχρεωτική ενημέρωση και επικαιροποίηση με ευθύνη του συγγραφέα ή αυτόματη απομάκρυνση.

Το θέμα μας είχε απασχολήσει έντονα τα έτος 2006,  περίοδο κατασκευής της ηλεκτρονικής πληροφόρησης – βλέπετε http://panacea.med.uoa.gr/ - σε θέματα Υγείας στην Ιατρική Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ωστόσο παρά τις εναγώνιες προσπάθειές μας μέχρι και σήμερα δεν υπάρχει κανένας στη Σχολή, αλλά και σε όλες τις Ιατρικές σχολές και στο το υπουργείου Υγείας που να θέλουν αν ασχοληθούν σοβαρά με το θέμα της πληροφόρησης των πολιτών.

Προφανώς κυνηγάμε ανεμόμυλους, στη θλιβερή σύγχρονη κατ’ ευφημισμό Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου