Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2018

Ρεκόρ κακής νομοθέτησης διεκδικεί η κυβέρνηση …

Ρεκόρ κακής νομοθέτησης διεκδικεί να καταγράψει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όχι μόνο καταθέτοντας προς ψήφιση μέσα σε μόνο δύο μέρες τρία νομοσχέδια με την μορφή του «Κατεπείγοντος», αλλά και συμπεριλαμβάνοντας σε αυτά πολλές υπουργικές τροπολογίες, κάνοντας ταυτόχρονα αποδεκτές και βουλευτικές.
Εργαλείο αδίστακτων. Συνέλθετε παιδιά πριν σας πάρουμε με τις λεμονόκουπες …
Στα δύο εξ αυτών αθροιστικά -σε εκείνο που ψηφίστηκε απόψε Τετάρτη, και στο ένα εκ των δύο που εισάγονται αύριο Πέμπτη προς έγκριση στην Ολομέλεια, συμπεριελήφθησαν ως το βράδυ απόψε 19 υπουργικές τροπολογίες, ακόμα και αρμοδιότητας του Υπουργείου Δικαιοσύνης … (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ 19.12.2018 : 21:45).

Διαβάζουμε για το τι γίνεται στη Βουλή και φρίττουμε.

Πολλοί χαρακτηρισμοί μου έρχονται στο νου, αλλά  αν τους γράψω θα με κλείσουν μέσα, ίσως για καμιά δεκαριά χρόνια για προσβολή θεσμών, χωρίς βέβαια αναστολή και ίσως με την επί πλέον επιβαρυντική κατηγορία του καταχραστή του δημοσίου συμφέροντος.
Επαναφέρουμε την πρότασή μας για ένα νόμο ανά θέμα ή δραστηριότητα – βλέπετε https://simpleandclear.blogspot.com/2007/10/blog-post_04.html που διαυτπώσαμε το 2007!
 
Αλλά το άθλιο πολιτικό σύστημα θέλει ευελιξία, αδιαφάνεια, ευκολία σε στρεβλώσεις και  βολικές ερμηνείες, δυνατότητες απόκρυψης και κάλυψης, εν ολίγοις δημιουργία ευκαιριών και δυνατοτήτων να περνούν τα κόλπα και η εκμετάλλευση του δημοσίου πλούτου.

Και από ότι φαίνεται η κατάσταση αυτή δεν πρόκειται να αλλάξει με τίποτε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου