Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2018

Δείγμα καλής δημοσιογραφίας …

Βρήκαμε πολύ ενδιαφέρον το άρθρο του κ. ΝΟΤΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ με τίτλο «Καλύτερη η ψηφοθηρία από τις επενδύσεις».

… Εναλλακτικά ο κ. Τσίπρας, αν δεν είχε κορυφαία προτεραιότητα τα «ψηφαλάκια» αλλά την ανάπτυξη της χώρας, η οποία δεν έχει καμιά σχέση με το συμπιεσμένο ελατήριο που υποσχόταν και παραμένει αναιμική –και τα επόμενα χρόνια–, θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει αυτά τα 710 εκατομμύρια ευρώ με τελείως διαφορετικό τρόπο.

Το πιο απλό. Να μοιράσει αυτά τα 710 εκατομμύρια ευρώ σε άνεργους νέους (που έχουν μηδενικό εισόδημα) και ζουν από τη σύνταξη του παππού ή τις όποιες οικονομίες έχουν μείνει στην οικογένεια. Να επιχορηγήσει δηλαδή με 1.000 ευρώ τον μήνα (μέρος των ασφαλιστικών εισφορών και μέρος του μισθού τους) περίπου 60.000 ανέργους ώστε να δουλέψουν για ένα έτος σε επιχείρηση της αρεσκείας τους, μειώνοντας έτσι την ανεργία και αυξάνοντας την πιθανότητα ένα μέρος από αυτούς να μπορέσουν να κρατήσουν τη δουλειά τους και πέραν του ενός έτους … (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ, 02.12.2018).

Πιστεύοντας ότι οι καλοί δημοσιογράφοι γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα, ενώ οι πολίτες μόνον εκ του μακρόθεν  βλέπουν, ακούν ή αντιλαμβάνονται πράγματα, ενώ δεν έχουν καμιά πραγματική εικόνα για τα δημόσια πράγματα, περιμένουμε να διατυπώνονται και  προσεγγίσεις που αποκαλύπτουν πτυχές της πολιτικής και της διακυβέρνησης, αλλά  και  προκαλούν τους πολίτες να σκεφτούν και να διαμορφώσουν καλλίτερη εικόνα για τις απαιτήσεις τους και τα δικαιώματά τους.

Ελπίζουμε να δούμε περισσότερα παραδείγματα αυτού του είδους και να μπορέσουμε να τα πάμε καλλίτερα σε όλα τα επίπεδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου