Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Δευτέρα 20 Απριλίου 2020

Το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο και η Κτηνιατρική Σχολή πρέπει ...

Αλήθεια σε ποια θέση βρίσκονται στην παγκόσμια κατάταξη πανεπιστημιακής αριστείας;

Δεν μπορούμε να επιχειρηματολογήσουμε για τις επιδόσεις και τις δυνατότητες του ΓΠ και της ΚΣ του ΑΠΘ, αλλά αν διακρίνονταν για τα επιτεύγματά τους μάλλον θα είχαν προκαλέσει το ενδιαφέρον των ΜΜΕ και ασφαλώς θα υπήρχε κάποια προβολή και πληροφόρηση και θα δίδονταν δημοσιότητα στα επιτεύγματά τους.

Ποτέ δεν υπήρξε αμφισβήτηση διεθνώς της ποιότητας των ελληνικών προϊόντων και είναι παγκοσμίως αναγνωρισμένη η αξία τους, με βάση τα διεθνή πρότυπα.

Εκεί που τα Ελληνικά προϊόντα δεν τα καταφέρνουν ίσως είναι η ικανότητα τοποθέτησης στις αγορές  (μάρκετινγκ), η τυχόν μη επαγγελματική συμπεριφορά κάποιων τυχάρπαστων παραγόντων του συστήματος, η μικρή παραγωγή, η μη σύγχρονες μέθοδοι καλλιέργειας, τα προσόντα των ανθρώπων που δραστηριοποιούνται στο χώρο, η περιορισμένη υποστήριξη από καινοτόμες μορφές Ε&Τ, οι μάλλον απαρχαιωμένες δομές των φορέων του κράτους και ειδικότερα του υπουργείου Αγροτική κα.

Στο παρελθόν είχαμε μιλήσει ακροθιγώς  για τη αξιοθαύμαστη επιτυχία του αντίστοιχου τομέα της Ολλανδίας και του Ισραήλ - βλέπετε π.χ.
https://simpleandclear.blogspot.com/2018/04/blog-post_10.html

Ελπίζουμε η πανδημία του κορονοϊού να αλλάξει τα μυαλά των αρμοδίων και να δούμε γρήγορα νέες στρατηγικές, νέα προγράμματα και νέα επιτεύγματα. Και να δούμε επί  τέλους συνεργασία μεταξύ φορέων (μέχρι και σήμερα ο καθένας έχει το χαβά του) ώστε να υπάρξουν ορθολογική αντιμετώπιση των θεμάτων και οικονομίες κλίμακος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου