Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Τετάρτη 8 Απριλίου 2020

Να ξαναμπεί στη καθημερινή ζωή η Πύλη Υγείας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ …

Το 2006 ξεκίνησε μια ωραία προσπάθεια στο Εργαστήριου Ιατρικής Φυσικής της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου Αθηνών και δημιούργησε την Πύλη ΠΑΝΑΚΕΙΑ – βλέπετε http://panacea.med.uoa.gr/ . Η Πύλη περιέχει έγκυρη πληροφόρηση σε θέματα Υγείας που διαθέτει το επιστημονικό προσωπικό της Σχολής.

Το περιεχόμενο έπαψε να ενημερώνεται περί το 2008-9, παρά τις πολλές και άοκνες ενέργειες για τη διαμόρφωση ενός στέρεου μηχανισμού για τον εμπλουτισμό, τη συντήρηση και τη λειτουργία της.

Η ιστορία της Πύλης είναι μακρά και ενδιαφέρουσα. Τα πρόσωπα που είχαν αναλάβει τη δημιουργία και αξιοποίηση της Πύλης, κατέβαλλαν (ακόμα και σήμερα καταβάλλονται  προσπάθειες) για την λειτουργία της, αλλά όλοι οι αρμόδιοι της δημόσιας διοίκησης και οι καθηγητές της Ιατρικής Σχολής ποτέ δεν επέδειξαν το απλό και αυτονόητο ενδιαφέρον που απαιτείται. Το ίδιο έπραξαν δυστυχώς και οι άλλες 6 Ιατρικές Σχολές ανά την Ελλάδα.

Σήμερα η Πύλη εξακολουθεί να βρίσκεται εν λειτουργία, έχουν καταγραφεί περισσότερες από 15.000.000 επισκέψεις, παρόλο ότι το περιεχόμενό της δεν ανανεώνεται.

Η πανδημία του κορονοϊού αποδεικνύει την αναγκη άμεσης και έγκυρης πληροφόρησης των πολιτών σε θέματα Υγείας, πληροφόρηση που μόνον οι Ιατρικές Σχολές μπορούν  να προσφέρουν. Άλλωστε την παρέχουν, ασφαλώς σε κάπως διαφορετική μορφή, στους φοιτητές τους.

Κάνουμε έκκληση σε όλους εκείνους που είναι επιφορτισμένοι για την παροχή  υπηρεσιών Υγείας στους πολίτες, να αποφασίσουν άμεσα και εποικοδομητικά για την επαναλειτουργία της Πύλης, σε νέες όμως βάσεις. Η Πύλη μπορεί να εγγυηθεί την απολύτως απαραίτητη αμεσότητα και αποτελεσματικότητα.

Εμείς θα εξακολουθήσουμε να προτρέπουμε τους ηγέτες και τους επιστήμονες των υπηρεσιών Υγείας να ενσκήψουν στο πρόβλημα της έγκυρης πληροφόρησης των πολιτών και να τους προφέρουν τις ενδεδειγμένες λύσεις. Και είμαστε πάντοτε διαθέσιμοι να προσφέρουμε.

ΥΓ: Η Πύλη βρίσκεται προσωρινώς εκτός λειτουργίας λόγω τεχνικού προβλήματος και αδυναμία πρόσβασης στους υπολογιστές του ΕΙΦ της Ιατρικής Σχολής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου