Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Πέμπτη 23 Απριλίου 2020

Ανησυχία μόνον(;) για εστίες υπερμετάδοσης …

Τα μηνύματα για την εξέλιξη της επιδημίας στον γενικό πληθυσμό στην Ελλάδα είναι πολύ ενθαρρυντικά. Ωστόσο, ο ξαφνικός συναγερμός που σήμανε από τον εντοπισμό 150 νέων κρουσμάτων στη δομή φιλοξενίας αιτούντων άσυλο στο Κρανίδι, επιβεβαιώνει την ανησυχία που υπάρχει στους υπευθύνους για τη διαχείριση της κρίσης όσον αφορά τις πιθανές «εστίες υπερμετάδοσης», οι οποίες μπορεί να ανατρέψουν όσα καταφέραμε όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα με τα δύσκολα μέτρα που έχουν υιοθετηθεί και εφαρμοστεί.

Στο ξενοδοχείο Galaxy στο Πόρτο Χέλι στεγάζεται δομή αιτούντων άσυλο, κυρίως Σομαλών. Και οι 150 που βρέθηκαν να φέρουν τον ιό είναι ασυμπτωματικοί.

Τους χώρους δηλαδή όπου εκ των συνθηκών συγκεντρώνονται πολλά άτομα, οπότε η τήρηση των μέτρων περιορισμού είναι πιο δύσκολη. Εντυπωσιασμένος δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Σωτήρης Τσιόδρας ακόμα και τώρα από τη «σημαντική δυναμική της μετάδοσης σε κλειστούς χώρους με πολλά άτομα, όπως και εντός της οικογένειας», κατά τη διάρκεια της χθεσινής ενημέρωσης για την πορεία της επιδημίας … (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, 22 Απριλίου 2020).



Χθες είδαμε στην τιβί εικόνες από τη συγκεκριμένη δομή και θαυμάσαμε τις διαδικασίες λειτουργίας της και τη συμπεριφορά των αιτούντων άσυλο Σομαλών και εντός ολίγου συμπατριωτών μας.

Δεν ξέρουμε αν είναι και αυτοί απόγονοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου και δεν ξέρουμε ποιες πολιτιστικές ρίζες των ανθρώπων αυτών τους παρακίνησαν να πληρώσουν χιλιάδες δολάρια το κεφάλι σε τούρκους διακινητές για να τους ξεμπαρκάρουν στα φιλόξενα ύδατα του Ελληνικού Αιγαίου Πελάγους.

Η δομή χρηματοδοτείται από το Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (ΔΟΜ) του ΟΗΕ. Μάλλον κανείς Έλλην πολίτης δε γνωρίζει τι συμβαίνει εκεί. Μάθαμε την ύπαρξη της δομής Κρανιδίου εξ αιτίας του κορονοϊού! Και παραμένουν άγνωστες λεπτομέρειες όπως: πως επελέγησαν οι επωφελούμενοι, πόσα χρήματα δαπανώνται, πως ζουν οι άνθρωποι αυτοί επί χρόνια, ποιες είναι  οι σχέσεις τους με τοπική κοινωνία, ποιες υποδομές του κράτους χρησιμοποιούν δωρεάν, τι σχεδιάζουν και τι σχεδιάζουμε εμείς για αυτούς και πολλά άλλα.

Χθες λοιπόν ο καλός πατερούλης που χρηματοδοτεί την παραμονή τους στην Ελλάδα αποφάσισε να διαθέσει υλικά καθαρισμού όπως είπαν και άλλα σχετικά χρειώδη. Δεν τα μοίρασαν σε όλους αναλόγως των αναγκών τους όπως λέει η λογική, αλλά τα άφησαν έξω από το θαυμάσιο ξενοδοχείο του Ελληνικού Τουρισμού και όλοι μαζί έκαναν βουταρία και πήρε όποιος πρόλαβε όσα περισσότερα μπορούσε να κρατήσει στην αγκαλιά του. Εικόνες απείρου κάλους. Αδιαφορία των υπευθύνων της δομής, ανυπαρξία οργάνωσης και σοβαρής διαχείρισης. Ο καθένας μόνος του και ότι προλάβει.

Δεν πάμε καλά. Κάποιος πρέπει να πάρει το φραγγέλιο και να βάλει τάξη.

Ήδη τα καμπανάκια χτυπήσαν και όχι μόνον για το Κρανίδι και την περιοχή –κάπου εκεί κοντά έχει βίλα και η βασίλισσα της Ολλανδίας αν δεν κάνουμε λάθος και πολλοί άλλοι επώνυμοι και εκατομμυριούχοι και πλούσιοι – αλλά  για όλη την Ελλάδα.

Τι έχει να μας πει όλο το επιτελείο σας και εσείς ειδικά κ. Χαρδαλιά; Ποιος τελικά κάνει κουμάντο σε αυτή τη δύσμοιρη χώρα;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου