Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Τρίτη 21 Απριλίου 2020

Έπαινος σε όσους τον αξίζουν, όχι σε όλους αδιακρίτως …

Όλα δείχνουν ότι η Ελλάδα αντιμετωπίζει την πανδημία τους κορονοϊού με σύνεση, επιστημονική προσέγγιση, γνώσεις και οργανωτική αρτιότητα. Οι επιστήμονες στους οποίους έχουν ανατεθεί τα δύσκολα καθήκοντα ανταποκρίνονται άριστα, πράγμα που αναγνωρίζεται και από τη συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων αλλά και από όλους σχεδόν όσους ασχολούνται με τη πανδημία διεθνώς.

Συγχαρητήρια αξίζουν βέβαια και σε όλους τους ιατρούς, νοσηλευτές, τεχνικούς και υποστηρικτικό προσωπικό των νοσηλευτικών μονάδων και ιδιαίτερα των νοσοκομείων αναφοράς για την επαγγελματική αντιμετώπιση των ασθενών και τη διαχείριση όλων όσων είναι απαραίτητα για την επιτυχή ολοκλήρωση των ιατρικών πρωτοκόλλων για την αντιμετώπιση της πανδημίας..

Αλλά έχουμε στην Ελλάδα και τα ΜΜΕ, με προσωπικό όλων των απόψεων, ικανοτήτων, γνώσεων, επαγγελματικής καταρτίσεως. Χαρακτηρίζεται μάλλον ως απείθαρχο, με περιορισμένο σεβασμό στην δεοντολογία, μάλλον κακές σχέσεις με την αριστεία και τις καλές πρακτικές.

Τα ΜΜΕ και οι παράγοντες που τα διαχειρίζονται πλειοδοτούν σε επαίνους προς όλο το ΕΣΥ, όλες τις μονάδες του, όλα τα άτομα που το στελεχώνουν. Η προσέγγιση αυτή δεν είναι σωστή και δημιουργεί εσφαλμένες εικόνες και εντυπώσεις στους πολίτες που παρακωλυθούν τα τεκταίνομενα από απόσταση. Δημιουργούν επίσης εντυπώσεις ότι δεν υπάρχουν πλέον άλλες ασθένειες πλην του κορονοϊού και οι ασθενείς αυτοεξυπηρετούνται χωρίς να συντρέχει λόγος καταφυγής σε ιατρούς και νοσοκομεία.

Ο έπαινος πρέπει να είναι στοχευμένος και να αποδίδεται σε όσους τον αξίζουν. Η αντικειμενικότητα είναι απαραίτητο συστατικό ευνομούμενων κοινωνιών και δεν αφαιρεί αλλά προσθέτει σε εγκυρότητα, επαγγελματισμό και πρόοδο.

ΥΓ: Οι αρμόδιοι πρέπει να δώσουν στη δημοσιότητα όλο το οργανόγραμμα και όλα τα στελέχη που παίρνουν μέρος στην ομολογουμένως επιτυχή αντιμετώπιση της πανδημίας, με βιογραφικά και τη θέση που κατέχουν σήμερα καθώς και την απόφαση συγκρότησης του σώματος των εμπειρογνωμόνων. Είναι πιστεύουμε καλή ενέργεια να γίνουν και σχετικές εκπομπές στα ΜΜΕ προς πληροφόρηση των πολιτών. Η διαφάνεια δεν έβλαψε πότε κανένα. Και τα πρόσωπα που αναλαμβάνουν ευθύνες πρέπει να είναι γνωστά στους πολίτες. Διαφάνεια κύριοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου