Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2022

Ισραήλ-Λίβανος: Ιστορική συμφωνία για αέριο …

ΒΗΡΥΤΟΣ. Την άντληση και συνεκμετάλλευση των κοιτασμάτων φυσικού αερίου στα νερά μεταξύ Λιβάνου και Ισραήλ θα επιτρέψει η συμφωνία των δύο χωρών, υπό την αιγίδα των ΗΠΑ, που ρυθμίζει διαφωνίες δεκαετιών γύρω από τη χάραξη των θαλάσσιων συνόρων.

«Αν όλα πάνε καλά, η μεσολάβηση της Ουάσιγκτον θα έχει οδηγήσει σε ιστορική συμφωνία», είπε ο επικεφαλής της λιβανικής διαπραγματευτικής ομάδας, Ελιάς Μπου Σαμπ (δεξιά), o οποίος παρέδωσε το έγγραφο της συμφωνίας με το Ισραήλ στον πρόεδρο της χώρας, Μισέλ Αούν. Φωτ. Dalati Nohra via A.P.

Η συμφωνία, εφόσον υπογραφεί, θα αποκλιμακώσει τις ένοπλες εντάσεις στα χερσαία σύνορα των δύο κρατών και θα προσφέρει ζωτικής σημασίας πηγή εσόδων στην υπό κατάρρευση οικονομία του Λιβάνου … (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ A.Ρ., ΚΟΣΜΟΣ 12.10.2022 • 07:12).

 

Εξαιρετική εξέλιξη. Και ιδιαίτερα ενθαρρυντική προοπτική επίλυσης και άλλων διαφωνιών και απομάκρυνση γειτονικών κρατών από εχθρικές συμπεριφορές.

 

Μήπως είναι δυνατόν να «πειστεί» η αναθεωρητική και πολεμοκάπηλη Τουρκία να αποσύρει το απαράδεκτο casus belli εναντίον της Ελλάδος και να καθίσει στο τραπέζι για την οριοθέτηση της ΑΟΖ μεταξύ των δυο χωρών στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο; Φυσικά και με τη συμμετοχή της Κύπρου και της Αιγύπτου. Και φυσικά με τη συμμετοχή της ΕΕ και του ΟΗΕ.

 

Επίσης να υποστηριχθεί η Ελλάδα για την επέκταση σε όλη της επικράτεια των χωρικών της υδάτων στα 12 μίλια. Αυτό θα ήταν μια πραγματική συμβολή στη Ειρήνη και τις καλλίτερες προοπτικές συνεργασίας και οικονομικής ανάπτυξης όλων των χωρών της περιοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου