Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2022

Κώστας Μπακογιάννης στην «Κ»: Να μην κάνουμε την πόλη Ντίσνεϊλαντ …

Να μην ξεπεράσουμε τα όρια του τουριστικού κορεσμού – Χρειάζεται μια νέα συμφωνία της πρωτεύουσας με το κράτος

Ο Κώστας Μπακογιάννης δηλώνει στην «Κ» ότι θα είναι ξανά υποψήφιος δήμαρχος. «Για να ολοκληρώσουμε αυτά που ξεκινήσαμε. Κυρίως, έχοντας ξεμπερδέψει με τις εκκρεμότητες του παρελθόντος, να βάλουμε τον πήχυ ακόμη ψηλότερα». Φωτ. ΝΙΚΟΣ ΚΟΚΚΑΛΙΑΣ

Μια «νέα συμφωνία της πρωτεύουσας με το ελληνικό κράτος» ζητάει ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, καθώς, όπως λέει στην «Κ», κανένα υπουργείο δεν ξέρει καλύτερα την Αθήνα από τον δήμαρχό της.

Με αφορμή το κυβερνητικό σχέδιο «μετακόμισης» εννέα υπουργείων από το κέντρο της Αθήνας στην ΠΥΡΚΑΛ στον Υμηττό, για το οποίο ο δήμος δεν έχει ερωτηθεί, τονίζει ότι «το κεντρικό κράτος και ο δήμος χρειάζεται να αλληλοσυμπληρώνονται, αλλιώς ποιότητα και ασφάλεια στις ζωές μας δεν θα υπάρξουν» … (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, 02.10.2022 • 14:48).


Χρειάστηκαν οι τρεις γεροί δημοσιογράφοι της εφημερίδας ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, Γιούλη Επτακοίλη , Γιώργος Λιάλιος, Τάνια Γεωργιοπούλου για να πάρουν τη συνέντευξη. Το κύριο θέμα που αντιληφθήκαμε ήταν η ανακοίνωση του κ. δημάρχου ότι θα είναι εκ νέου υποψήφιος. Ποιος στη χάρη σου Αθήνα.

Έδωσε απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα, αλλά τις ίδιες που έχουμε ακούσει και πολλές άλλες φορές και δικαιολόγησε την ιδιοφυή στρατηγική του για όλα τα θέματα της πόλεως των Αθηνών, που όλο μετασχηματίζεται και αναμορφώνεται χάρις στα προγράμματα του κ, δημάρχου και όλο η ίδια μένει. Και φυσικά όλες οι αποφάσεις, ακόμα και κατά τα λεγόμενά του, ερήμην των δημοτών και των κατοίκων.

Φαίνεται να διαφωνεί με την κυβέρνηση στο θέμα της ΠΥΡΚΑΛ συνεργάστηκε όμως άψογα, αλλά κρυφά με το θείο του στο θέμα του γηπέδου του Παναθηναϊκού. Κάτι δε πάει καλά και το δημόσιο χρήμα ρέει προς όφελος επιχειρηματία όπως έχει επισημανθεί πλειστάκις στο Ημερολόγιο αυτό. Αλλά ποιος ακούει;

Ήδη πληροφορίες λένε ότι έγιναν καταστροφές στο ολοκαίνουργιο γήπεδο της ΑΕΚ που και αυτό χτίστηκε με δημόσιο χρήμα υπέρ του επιχειρηματία Μελισανίδη και επενδύθηκε με πατριωτικά και πολιτιστικά συνθήματα και υποσχέσεις. Ακόμα και ο Οικουμενικός Πατριάρχης κινητοποιήθηκε.

Θα ρωτήσουμε και πάλι με τρόπο απλό και κατανοητό: Τι συμβαίνει στην έρημη τούτη πόλη; Των αναπλάσεων με τα περίπτερα σε περίοπτη θέση ως μήνυμα προκλητικής διαπλοκής;

Μήπως θα ήθελε να μας πληροφορήσει ο κ. δήμαρχος και για τις απόψεις του για τη μητροπολιτική Αθήνα και το Ασκληπιείο Πάρκο Αθηνών; Και άλλα πολλά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: