Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2022

Μέλη ΔΕΠ και εισακτέοι στα ΑΕΙ …

Η κατανομή των εισακτέων στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας μας είναι ένα ακόμη πολύ σημαντικό θέμα, μετά, βέβαια, τον ακαδημαϊκό χάρτη, που καθορίζει τι πτυχιούχους παράγουμε.

Σκοτεινές λειτουργίες ...OC/George Vitsaras

Η κατανομή των εισακτέων ενδιαφέρει κατ’ αρχάς τα μέλη ΔΕΠ των Πανεπιστημίων μας που πρέπει να έχουν τον κατάλληλο αριθμό φοιτητών να εκπαιδεύσουν. Ούτε περισσότερους από όσους χωρούν οι αίθουσες και τα εργαστήρια και, φυσικά, υπαγορεύει ο αριθμός των μελών ΔΕΠ κάθε τμήματος, ούτε λιγότερους από όσους μπορούν να εκπαιδεύσουν σωστά. Ας μην ξεχνάμε ότι στόχος της ΕΕ είναι το 40% των νέων μας να είναι πτυχιούχοι, στόχο που υπερκαλύπτουμε, αφού είχαμε πολύ μεγάλο αριθμό φοιτητών μέχρι την καθιέρωση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής (ΕΒΕ). Συγκεκριμένα είχαμε περίπου 77.000 επιτυχόντες στα Πανεπιστήμια πριν την εισαγωγή της ΕΒΕ και 60.000 τα τελευταία δύο χρόνια που εφαρμόστηκε η ΕΒΕ. Η μείωση του αριθμού των νέων φοιτητών ήταν 22%. Πρόκειται για μία μεγάλη μείωση του αριθμού που ήταν κυρίως αίτημα των Πανεπιστημιακών, που δεν είχαν τη δυνατότητα να εκπαιδεύσουν τόσους πολλούς φοιτητές, χωρίς αίθουσες, εργαστήρια και προσωπικό .. (ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ UPD:09:29, Σάββατο, 22 Οκτωβρίου 2022 09:28).


Καθρέπτης της ανωτάτης εκπαίδευσης. Είναι η εικόνα γνωστή άραγε στο υπουργείο Παιδείας (τα στοιχεία αυτά έπρεπε να είναι αρτυμένα και επικαιροποιημένα συνεχώς από το ΥΠ) και την επιτελική κυβέρνηση, η οποία ασχολείται και ρυθμίζει κεντρικά όλα τα θέματα που την αφορούν;

Στα στοιχεία περιλαμβάνονται μερικά μοναδικά χαρακτηριστικά που υποδηλώνουν την ανορθόδοξο οργάνωση, την επικράτηση συντεχνιακών συμφερόντων, τη ζαμανφουτίστικη συμπεριφορά της διοίκησης και του πολιτικού συστήματος απέναντι στην ανωτάτη εκπαίδευση και τους νέους (οι οποίοι θα στελεχώσουν μελλοντικά τις κρίσιμες υποδομές της χώρας ή θα στραφούν στη μετανάστευση και την εγκατάλειψη της χώρας). Και εν τέλει την έντονη διαπλοκή και τον παραλογισμό, με αποδέκτες τους νομιμόφρονες πολίτες της χώρας της φαιδράς πορτοκαλέας.

Το θέμα του συνωστισμού στην Ιατρική Σχολή Αθηνών είχαμε επισημάνει στην ανάρτηση

· Σάββατο 20 Μαρτίου 2021

Αριθμοί που δύσκολα ερμηνεύονται ακόμα και αν αφορούν την Υγεία …


Αλλά κανένας δεν αντέδρασε τότε, ούτε βέβαια και περιμέναμε.

Διαβάστε και μια από τις πολλές αναρτήσεις μας στο Ημερολόγιο Απλά και Κατανοητά, σχετικά με τα όσα συμβαίνουν στις ιατρικές σπουδές εν Ελλάδι και το ρόλο των Ιατρικών Σχολών:

· Σάββατο 10 Αυγούστου 2019

Αιτήματα πανεπιστημιακών προς υπουργείο Υγείας …


Λογικά δεν περιμένουμε και το άρθρο του κ. Στρατηγάκη να προκαλέσει κάποια αντίδραση ή μεταβολή των απόψεων των κυβερνώντων.

Αντίθετα, το σεβαστό υπουργείο Υγείας επιχειρεί με νέο αχρείαστο νόμο να επαυξήσεις τις παθογένειες, να εξασφαλίσει πολύ μεγαλύτερα εισοδήματα στο ιατρικό κατεστημένο και λογικά να υποβαθμίσει ακόμα περισσότερο την ποιότητα των περιεχομένων υπηρεσιών. Αυτών που παραμένουν σε πολύ μεγάλο βαθμό ανεξέλεγκτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου