Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


27 Οκτωβρίου 2022

Η ψηφιακή νέα Κίνα του «κόκκινου αυτοκράτορα» Σι Τζινπίνγκ …

Επειδή -όπως λένε οι Κινέζοι- μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις, οι γνωρίζοντες στάθηκαν όμως σε μια πολύ συμβολική σκηνή: Στην τελετή λήξης του συνεδρίου, ο επικεφαλής του κόμματος στη Σαγκάη, Λι Τσιάνγκ ήταν αυτός που ανέβηκε στη σκηνή, ακριβώς πίσω από τον πανίσχυρο πλέον πρόεδρο πρόεδρο Σι. Μια σαφής ένδειξη ότι ο Λι Τσιανγκ θα είναι ο δεύτερος στην ηγεσία της χώρας και θα εκλεγεί πρωθυπουργός την άνοιξη, με την αναμενόμενη αποχώρηση του σημερινού επικεφαλής της κυβέρνησης Λι Κετζιάνγκ..

ERS/TI NGSHU WANG

Σε αντίθεση μάλιστα με τον Ντενγκ Σιαοπινγκ, που προώθησε τον πλουτισμό του κινεζικού πληθυσμού μέσω της ανάπτυξης του ιδιωτικού τομέα, ο Σι- τα δύο τελευταία χρόνια ειδικά- υιοθέτησε μια πολιτική αναδιανομής του εισοδήματος , με σύνθημα την «κοινή ευημερία». Ο Κινέζος πρόεδρος εκτιμά ότι η κρατική βιομηχανία της Κίνας είναι αρτιοσκληρωτική για να ηγηθεί της μετάβασης σε μια ψηφιακή οικονομία ... (ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ UPD:08:03, Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2022 07:18).


Βρήκαμε το άρθρο ενδιαφέρον αλλά μας προβληματίζουν δυο κυρίως σημεία:
  • Η στρατηγική της Κίνας για την ψηφιακή οικονομία
  • Οι πολιτική (μάλλον αυτόνομη σε σχέση με την υπόλοιπη ΕΕ) της Γερμανίας έναντι της Κίνας
Η στρατηγική της Κίνας είναι ορθή και μας κάνει να αναρωτιόμαστε τι κάνουν ΕΕ και ΗΠΑ. Δε ρωτάμε τι κάνει η άλλη μεγάλη ΄δύναμη η Ρωσία, γιατί το μόνο που την ενδιαφέρει τώρα είναι η εξολόθρευση όλων του Ουκρανών και μετά το ισοπέδωμα όλης της χώρας ή και τα δυο μαζί αν τα καταφέρουν.

Η Γερμανία εξακολουθεί το μεγάλο παιχνίδι που κάνει εδώ και πολλά χρόνια. Να βρίσκεται εντός, εκτός και περί τα αυτά. Τα ‘έβλεπαν ‘όλοι και τα βλέπουν αλλά επειδή η Γερμανία συνεφέρει περίπου το 22% του προϋπολογισμού της ΕΕ έκαναν τον κουτό ή ήταν αδιάφοροι ή δεν ήταν σε θέση να αντιδράσουν και τουλάχιστον να προσπαθήσουν να μιλήσουν για ευρωπαϊκές στρατηγικές.

Το αυταρχικό καθεστώς της Κίνας έχει βρει την αλάνθαστη συνταγή και έχει εκτοξεύσει τη Κίνα στη δεύτερη παγκόσμια θέση και σε λίγο θα καταφέρει να κατακτήσει την κορυφή.

ΗΠΑ και ΕΕ έχουν τις ικανότητες να αντιμετωπίσουν τον Κινεζικό επεκτατισμό. Δε μας άρεσε η παντοκρατορία των ΗΠΑ και οι σχέσεις με την ΕΕ, αλλά μέσω του ΝΑΤΟ μάλλον ανακόπηκαν επεκτατικά σχέδια της Ρωσίας προς Δυσμάς, πράγμα που φαίνεται τουλάχιστον λογικό εξαιτίας της επίθεσης της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Γνωρίζει κανείς από τους καταπληκτικούς αναλυτές που γράφουν και ξαναγράφουν και είναι σε θέση να αναλύσουν κάθε ενέργεια οποιασδήποτε χώρας του πλανήτη, τι θα συμβεί αν η παντοκρατορία των ΗΠΑ αντικατασταθεί από την κινεζική παντοκρατορία; Και μάλιστα με το σημερινό καθεστώς.

Επιθετικές βλέψεις εκτός την Ρωσία που το απέδειξε περίτρανα, πρόσφατα, έχει και η Τουρκία με σουλτάνο τον διάσημο πλέον Ερντογκάν, που ΄ζήλεψε τη διαδρομή του Σουλεϊμάν του Μεγαλοπρεπούς και τον αντιγράφει. Copy paste που λένε και οι γλωσσομαθείς.

Και φυσικά όλοι μας βλέπουμε τις μάλλον φιλικές σχέσεις που αναπτύσσονται αργά ίσως αλλά σταθερά μεταξύ Κίνας, Ρωσίας και Τουρκίας και κάποιων άλλων. Εμάς μας προξενεί τρόμο. Εσάς;

Περιμένουμε αντιδράσεις και διατύπωση και άλλων απόψεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου