Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2022

Nτεμπούτο της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας στην Πράγα εν μέσω πολέμου …

 Ο πρόεδρος Μακρόν οραματίζεται μια ισχυρή και ανεξάρτητη Ευρώπη

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν απευθύνεται στα ΜΜΕ κατά την άφιξή του στο κάστρο της Πράγας, στο πλαίσιο έναρξης της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας, ενός θεσμού που περιλαμβάνει χώρες όπως η Ουκρανία και η Μολδαβία και φιλοδοξεί να ενισχύσει τη φωνή της Ανατολικής Ευρώπης. [A.P.]

Το ντεμπούτο του στην Πράγα πραγματοποίησε χθες το «πνευματικό τέκνο» του αεικίνητου Εμανουέλ Μακρόν, η Ευρωπαϊκή Πολιτική Κοινότητα, η νέα προσπάθεια του Γάλλου προέδρου να σφυρηλατήσει μια ισχυρή και ανεξάρτητη Ευρώπη. Ο νέος θεσμός περιλαμβάνει χώρες – επίδοξα μελλοντικά μέλη της Ε.Ε., όπως η Ουκρανία και η Μολδαβία, και φιλοδοξεί να ενισχύσει τη φωνή της Ανατολικής Ευρώπης.

Ο Μακρόν εκτιμά ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία θα διαρκέσει πολύ και είναι αποφασισμένος να διατηρήσει την ευρωπαϊκή συνοχή προκειμένου η ήπειρος να αντιμετωπίσει ενωμένη την ενεργειακή κρίση και να εξέλθει από αυτήν ανανεωμένη και έτοιμη να ανακτήσει τη στρατηγική αυτονομία της.

Οι συμμετοχές του Ισραήλ, της Τουρκίας, της Ισλανδίας και της Αρμενίας προκαλούν εύλογα ερωτήματα για το «πού τελειώνει η Ευρώπη», όπως ανέφερε ο Τσέχος ΥΠΕΞ (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, 07.10.2022 • 06:59).

Εύγε στον πρόεδρο Μακρόν και τη Γαλλία του.

 

Κάθε πρωτοβουλία ανάδειξης του ηγετικού ρόλου της ΕΕ στον πλανήτη είναι περισσότερο από ευπρόσδεκτη. Η Ελλάδα πρέπει να συνεργαστεί στενά μαζί του προς τη κατεύθυνση αυτή. Και να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο.

 

Οι πληροφορίες που φθάνουν στους Έλληνες πολίτες είναι μάλλον περιορισμένες και η πρεσβεία της Γαλλίας πρέπει να αναδείξει την πρωτοβουλία σε όλη της την έκταση.

 

 Είμαστε της άποψης ότι ο πρόεδρος Μακρόν πρέπει να βρει μέσω διπλωματικών διαύλων τη δυνατότητα να ενημερώσει και τη Ρωσία (ηθελημένα δε λέμε τον πρόεδρο της ή τον υπουργό Εξωτερικών) για το εγχείρημα και να αναζητηθούν τρόποι επικοινωνίας και  μελλοντικής συμμετοχής.

 

ΥΓ: Προτείνουμε να διαβαστεί η ανάρτηση …

 

·                 Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2022

Ηανάπτυξη της ΕΕ δεν θα ήταν αυτή που είναι χωρίς τη Ρωσία …

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου