Ακόμη τόνισε ότι «μέσα από το Ταμείο Ανάκαμψης στοχεύσουμε στην βελτίωση του συστήματος, ώστε να δημιουργήσουμε συστήματα αναβάθμισης των νοσοκομείων, ενώ θα εντάξουμε όλη την πρωτοβάθμια υγεία σε αυτό το σύστημα που θα μας επιτρέπει να έχουμε πρόσβαση στο 100% του ιστορικού των ασθενών πολιτών».
Όσον αφορά την πιστοποίηση των ΑΜΕΑ μέσω ΚΕΠΑ, ο Κυριάκος Πιερρακάκης ανέφερε ότι «υπάρχει ήδη η πύλη για τις αιτήσεις αναπηρίας και αυτό συμβαίνει σε συνεργασία με το υπουργείο Εργασίας.» (ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ, Σάββατο, 22 Οκτωβρίου 2022 19:29).
Λαμπρά. Ουσιαστικά μας λέει ο κ. υπουργός ότι αν θέλετε αγαπητοί πολίτες αυτό που οι άλλες χώρες μέλη της ΕΕ διαθέτουν και εδώ και 15-20 χρόνια, θα πρέπει να περιμένετε κάτι σχετικό την επόμενη τετραετία και ακόμα καλλίτερα αν μας ψηφήσετε (για σιγουριά).
Διαβάστε τι έλεγε η ΕΕ το 2002 (eEurope 2005 Κοινωνία της Πληροφορίας για όλους CELEX_52002DC0263_EL_TXT 28.5.2002):
Έως το 2005, η Ευρώπη θα πρέπει να διαθέτει:
– σύγχρονες δικτυακές δηµόσιες υπηρεσίες
· ηλεκτρονικήδιακυβέρνηση
· ηλεκτρονικές υπηρεσίες µάθησης
· ηλεκτρονικές υπηρεσίες υγείας
– δυναµικό περιβάλλον ηλεκτρονικού επιχειρείν
και, ως καταλύτη για αυτές,
– διαδεδοµένη διάθεση ευρυζωνικής πρόσβασης σε ανταγωνιστικές τιµές
– ασφαλήυποδοµήπληροφοριών
Και που βρισκόμαστε σήμερα αγαπητέ Κυριάκο.
Πολύ σωστά επισήμανε η κα Άννα Διαμαντοπούλου στο «Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΤΑ VΙ: Εθνική στρατηγική και διεθνής περιδίνηση» 3 και 4 Οκτ 2022, που οργάνωσε ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος: «Το 2019 είμαστε στη τρίτη από το τέλος θέση στην ΕΕ στην ψηφιακή διακυβέρνηση. Σήμερα είμαστε και πάλι την ιδία θέση, γιατί απλά και οι άλλες χώρες προόδευσαν εν τω μεταξύ».
Ζητούμε από τον κ. υπουργό να απαντήσει στο απλό ερώτημα: Σε όλα τα πανεπιστήμια που λειτουργούν Ιατρικές Σχολές, λειτουργούν και Τμήματα Πληροφορικής. Γιατί σε καμία από τις κλινικές των Ιατρικών Σχολών δε λειτουργούν Ιατρικοί Φάκελοι των νοσηλευομένων;
Η ερμηνεία είναι ότι το ιατρικό κατεστημένο απεχθάνεται τις καταγραφές και έτσι αυτό που είναι αυτονόητο για την ποιοτική παροχή ιατρικών υπηρεσιών δεν έγινε εφικτό μέχρι σήμερα.
Είμαστε διατεθειμένοι να ακούσουμε και άλλες ερμηνείες και να συζητήσουμε καλόπιστα με όποιον επιθυμεί. Προτιθέμεθα να στείλουμε τις απόψεις μας και στο υπουργείο Υγείας, αν και αμφιβάλλουμε αν θα τις διαβάσει κανείς.
Από το σχέδιο του νέου νόμου περί ΕΣΥ και πάλι η Ιατρική Σχολή Αθηνών υπαγόρευσε τις απιστήσεις της στο κ. υπουργό και αυτός, χωρίς πολλές πολλές ερωτήσεις τις έκανε αποδεκτές.
Ραντεβού στη (προσχηματική) διαβούλευση του νομοσχεδίου.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου