Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2022

New York Times: Μόνη στην Ευρώπη η ελληνική πανεπιστημιακή αστυνομία …

Εκτενές ρεπορτάζ για τις αντιπαραθέσεις που προκαλεί η δράση της Ομάδας Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων (ΟΠΠΙ)

IME NEWS/ΧΗΡΑΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ

φιλοξενούν οι New York Times επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα φαίνεται να αποτελεί την μοναδική ευρωπαϊκή χώρα όπου έχουν εγκατασταθεί αστυνομικές δυνάμεις μέσα σε πανεπιστημιακούς χώρους …

και πάρα κάτω ….

Ο καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας, Σεραφείμ Σεφεριάδης, σε δηλώσεις του στην εφημερίδα εκφράζει την αντίθεσή του με την εγκατάσταση αστυνομικής δύναμης στους πανεπιστημιακούς χώρους και καταγγέλλει «καταστολή» και «εκφοβισμό». Επίσης εντάσσει την απόφαση για μόνιμη παρουσία της αστυνομίας στα πανεπιστήμια σε μια ευρύτερη τάση «διολίσθησης στο αυταρχισμό» και φέρνει ως παράδειγμα το πρόσφατο σκάνδαλο των υποκλοπών αλλά και την ραγδαία πτώση της Ελλάδας στον παγκόσμιο δείκτη Ελευθερίας του Τύπου … (από το άρθρο του κ. Μιχάλη Χατζηκωνσταντίνου, ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ UPD:07:37 ΚΟΙΝΩΝΙΑ, Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου 2022 07:36).

Φυσικά οι εξαιρετικοί δημοσιογράφοι της ΝΥΤ δεν αναφέρονται στην άθλια εικόνα ειδικά των πανεπιστημίων ΕΚΠΑ Αθηνών και ΑΠΘ Θεσσαλονίκης. Ούτε και ενδιαφέρθηκαν ποτέ να μάθουν ή να διερευνήσουν γιατί έφθασαν τα πράγματα στην σημερινή άθλια και απαράδεκτη κατάσταση.
 
Μας κάνει δε εντύπωση ότι ζητήθηκε η άποψη του καθ. κ. Σεραφείμ Σεφεριάδη. Με ποια άραγε κριτήρια και ποια εξασφάλιση κάποιας βαρύτητας στις απόψεις που διατύπωσε; Ενώ αρνητικές απόψεις για το ειδικό σώμα της αστυνομίας εξέφρασαν και ο πρώην υπουργός των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ Φίλης και ο προεδρεύων της Συνόδου των Πρυτάνεων των ελληνικών πανεπιστημίων κ. Παναγιώτης Καλδής.
 
Είναι δε καινοφανής η άποψη του κ. Καλδή, ο οποίος είπε: «Η γενική αίσθηση είναι πως πρόκειται για κάτι που δεν χρειαζόταν». Προειδοποίησε δε ότι η εγκαθίδρυση αστυνομικής δύναμης μέσα στα πανεπιστήμια ενέχει και κινδύνους». Καταπληκτικό. Ο κ. Καλδής φαίνεται δεν πέρασε πότε από πανεπιστήμιο και δεν αντελήφθη τίποτε.
 
Με τέτοιους πρυτάνεις και ανυπόκριτα εξαιρετικούς επιστήμονες, τέτοια πανεπιστήμια θα έχουμε για πολλά ακόμα χρόνια ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: