Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2022

Πολιτεία δίχως άμυνες στην παιδική κακοποίηση …

Η περίπτωση της οικογένειας της 12χρονης, που λάμβανε επιδόματα και βοήθεια από τις υπηρεσίες, δείχνει τα κενά στο σύστημα.

O κατηγορούμενος για βιασμό ανηλίκου Ηλίας Μίχος κατά τη μεταγωγή του στον ανακριτή.

Γυναίκα 37 ετών και μάνα οκτώ παιδιών παίρνει επίδομα για τα έξι ανήλικα παιδιά της και επιβιώνει με αυτό. Μέχρι πέρυσι συμπλήρωνε το εισόδημά της με ένα ακόμη επίδομα βαριάς αναπηρίας για ψυχική ασθένεια. Ο άντρας της και πατέρας κάποιων εκ των ανήλικων παιδιών έχει προβλήματα εθισμού και μπαινοβγαίνει στη φυλακή. Η μητέρα πηγαινοέρχεται σε κοινωνικές δομές του Δήμου Αθηναίων για να προμηθευτεί τρόφιμα, ρούχα και ό,τι άλλο χρειάζεται και δεν μπορεί να αγοράσει. Συχνά σέρνει κάποια από τα παιδιά μαζί της, άλλες φορές στέλνει τη 12χρονη κόρη της να παραλάβει τα πακέτα … (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, UPD: 22:47, 16.10.2022 • 19:15).

Διαβάσαμε το άρθρο της κας Τάνιας Γεωργιοπούλου και φρίξαμε. Είμαστε σίγουροι ότι όλοι οι νομιμόφρονες πολίτες βλέπουμε την πραγματικότητα, την ανικανότητα, την αδιαφορία, την εκμετάλλευση από τα ΜΜΕ, τις δημόσιες όποτε γουστάρουν εμφανίσεις των απαράδεκτων συνδικαλιστών, την αφωνία των εποπτικών αρχών, την εξαφάνιση της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας. Δεν τα ξέρουμε από επίσημες ανακοινώσεις.

Αρμόδιοι ανεύθυνοι και μακράν από τα προβλήματα, τις ανάγκες, τις υποχρεώσεις έναντι των πολιτών και τα δικαιώματά των.


Όλων αυτών των επίσημων δομών του κράτους που πληρώνονται ανελλιπώς και προκαταβολικώς κάθε μήνα, δεν αξιολογούνται ποτέ και παραμένουν άφαντοι και χωρίς να τους ζητά κανείς το λόγο. Ούτε καν η περίφημη ελληνική Βουλή, που είναι λογικά η μόνη που μπορεί να τους ελέγξει και να απαιτήσει να εμφανιστούν και να δουλέψουν.

Το λογικό ερώτημα είναι τι μπορεί και τι πρέπει να γίνει;

Θέσαμε το πρόβλημα των δομών Πρόνοιας για πρώτη φορά στο Ημερολόγιο Απλά και Κατανοητά το 2008 …

·                 Τετάρτη 23 Απριλίου 2008

Το ξαναείπαμε: Διαλύστε την άχρηστη Πρόνοια και δημιουργήστε κάτι καλύτερο …


Επανήλθαμε αρκετές φορές εξαιτίας γεγονότων που απασχόλησαν το κοινωνικό ΄σύνολο. Δε βαριέσαι. Καμιά αντίδραση, καμιά βελτίωση καμία πρόοδος. Συνεχώς τα ίδια και απαράλλακτες συμπεριφορές και αποτελέσματα. Αντιδράσεις εκ των υστέρων, μεγάλα λόγια, συνεχείς προλήψεις(οι νεότεροι χειρότεροι από τους παλιούς) και αυτοί που έχουν το πρόβλημα έρμαια της τύχης τους, πολλές φορές της εκμετάλλευσης και της ακαταλληλότητας της δημόσιας διοίκησης.

Καλά και υπάρχουν φιλάνθρωποι, χορηγοί, πρωτοβουλίες πολιτών, η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη και παθόντες που προσφέρουν και πιθανώς ανακουφίζουν πολλούς έχοντες πραγματική ανάγκη.

Ο εκλεκτός δήμαρχος Αθηναίων (λογικά τα ίδια γίνονται και σε άλλους δήμους, αν και στους μικρότερους τα πράγματα πρέπει να είναι καλλίτερα) κ. Μπακογιάννης είναι απασχολημένος με το γήπεδο του Παναθηναϊκού και δε ξέρει προφανώς τι γίνεται στο δήμο. Αλλά γιατί να ασχοληθεί με τους φουκαράδες και τους απόκληρούς; Μάλλον θεωρεί ότι η ψήφος τους είναι έτσι και αλλιώς χαμένη.

ΥΓ1: Σχετικό είναι και το άρθρο του κ. Παντελή Μπουκάλα «Έγκλημα στον Κολωνό»


ΥΓ2: Αναζητώντας κάτι στο Ημερολόγιο Απλά και Κατανοητά διαβάσαμε και την ανάρτηση που ακολουθεί. Διαβάστε τη και εσείς ω άνδρες Αθηναίοι …

·                 Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2019

Ανώνυμες τραγωδίες, ντροπή για τη Δικαιοσύνη και τη κρατική Πρόνοια …

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου