Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2022

40 μικρά έργα για τουριστική αποσυμφόρηση …

Έργα όπως η αναβάθμιση του οδικού και υδρευτικού δικτύου σε νησιά - δημοφιλείς προορισμούς περιλαμβάνει μελέτη του υπουργείου Τουρισμού - Στόχος είναι να ενισχυθούν οι υποδομές που δοκιμάστηκαν κατά τη φετινή περίοδο. 

 Φωτ. Shutterstock

Καθώς ολοκληρώνεται μια χρονιά-ρεκόρ για τον τουρισμό σε πολλούς καλοκαιρινούς και όχι μόνον προορισμούς, οι τοπικές κοινωνίες αναλογίζονται κατά πόσον οι υποδομές τους θα μπορέσουν να αντέξουν άλλη μία τέτοια δοκιμασία. Ανεπάρκειες στα συστήματα διαχείρισης απορριμμάτων, νερού, κυκλοφορίας, μέσων συγκοινωνίας, ηλεκτροδότησης και πολλών ακόμη υποδομών εμφανίστηκαν σχεδόν παντού, εγείροντας ερωτήματα για τη βιωσιμότητα στο ελληνικό τουριστικό προϊόν. Είναι σε αυτό το περιβάλλον που η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός προσωπικά έχουν αποφασίσει να προχωρήσουν μια νέα γενιά μικρών και μεγαλύτερων έργων σε ολόκληρη την επικράτεια, που σχετίζονται με τη βιωσιμότητα. Πρόκειται για έργα που συχνά είναι «ορφανά», αν και απολύτως αναγκαία για τη διατήρηση της ποιότητας ζωής, του περιβάλλοντος, της ελκυστικότητας στους επισκέπτες και εν τέλει για τη διατήρηση του ίδιου του χαρακτήρα των προορισμών … (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΥΠΟΔΟΜΕΣ, 17.10.2022 • 09:08).

Πάλι καλά που τα ανακάλυψαν τόσο γρήγορα. Ναι, ναι αυτοί που τα δημιούργησαν, σε αγαστή συνεργασία με τους πλούσιους κατοίκους και τους τοπικούς παράγοντες πάσης κομματικής αποχρώσεως, τους μονίμως κλαιγόμενους επιχειρηματίες που θησαυρίζουν (και τους άλλους που ζουν και βασιλεύουν).

Η δική μας προσέγγιση …

·                     Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

Εισοδηματικά κριτήρια και στους δήμους …


Εκτός από τις εξαιρετικές φυσικές ομορφιές που απολαμβάνουν οι τουρίστες τους εύκρατους και θερινούς μήνες, είμαστε πεπεισμένοι ότι οι τουρίστες έρχονται για περιδιαβούν μια χώρα που ακόμα βρίσκεται σχεδόν στο μεσαίωνα και δε βρίσκεται στο επίπεδο των άλλων πολιτισμένων χωρών. Πραγματικό αξιοθέατο.


Και ενώ οι κάτοικοι ευημερούν στην πλειονότητά τους και απολαμβάνουν όλα τα καλά του Θεού, ο δημόσιος χώρος και μεγάλος αριθμός ανθρώπων υποφέρουν, υφίστανται απαράδεκτες καταστάσεις εξ αιτίας των δημοσίων υπηρεσιών και της επικράτησης της αυθαιρεσίας, της υποκρισίας και της αναποτελεσματικότητας. Τα ιδία υφίστανται βέβαια και οι τουρίστες αλλά για λίγο και είναι αμφίβολο αν παίρνουν έστω και γεύση των καταστάσεων που βιώνουν οι νομοταγείς πολίτες.

Και τα έργα που ανακοινώνονται είναι προφανώς αποσπασματικά, αν και απαραίτητα, δεν έχουν ειρμό και αποφασίζονται στο πόδι, κάτω από αδιαφανείς περιστάσεις και προς άμεσο όφελος φίλα προσκείμενων και συμφερόντων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου