Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2022

Βρετανία: Όταν η ιδεοληψία συναντά τη μετριότητα …

… Η χώρα του Σαίξπηρ ανέκαθεν παρήγε ισχυρό πολιτικό δράμα. Η Βουλή των Κοινοτήτων είναι, πιθανότατα, η πιο απαιτητική αρένα για έναν πολιτικό ηγέτη – η άμεση διαδραστικότητά της απογυμνώνει

Φωτ.: Reuters

Η χώρα του Σαίξπηρ ανέκαθεν παρήγε ισχυρό πολιτικό δράμα. Η Βουλή των Κοινοτήτων είναι, πιθανότατα, η πιο απαιτητική αρένα για έναν πολιτικό ηγέτη – η άμεση διαδραστικότητά της απογυμνώνει. Ο Τόνι Μπλερ, αν και δεινός ρήτορας, αναφέρει στα απομνημονεύματά του ότι η συνεδρία των Ερωτήσεων στον Πρωθυπουργό ήταν, κάθε βδομάδα, μια εξαιρετικά ψυχοφθόρα διαδικασία. Δύσκολα στέκεται ο/η πρωθυπουργός αν δεν έχει κύρος. Αυτό το κύρος έχασε παταγωδώς η Λιζ Τρας μετά τον καταστροφικό μίνι προϋπολογισμό, ο οποίος προκάλεσε τεράστια αναστάτωση στις αγορές. Η ακρισία της ζημίωσε σοβαρά τη χώρα …


Έτσι ξεκινά το άρθρο του κ. ΧΑΡΙΔΗΜΟΥ Κ. ΤΣΟΥΚΑ, που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ στις 21.10.2022 • 12:47

Έχουμε και εμείς την άποψή μας. Φυσικά δεν είμαστε ειδικοί στα πράγματα του ΗΒ ούτε και έχουμε εντρυφήσει στα διεθνή πολιτικά πράγματα. Είμαστε απλοί πολίτες, υποκείμενα των αποφάσεων των ηγετών μας και άρα πρέπει να έχουμε άποψη.

Η κατάσταση δείχνει ξεπεσμό. Και λογικά επηρεάζεται ολόκληρη η Ευρώπη.

Δημιουργείται σήμερα η εικόνα ότι η Ευρώπη στερείται στιβαρών ηγετών. Ασφαλώς και υπάρχουν ηγέτες επιπέδου στην Ευρώπη. Γιατί όμως το πολιτικό σύστημα τους έχει αποκλείσει και ιδιωτεύουν (πρόσφατο παράδειγμα ο εξαιρετικός Μάριο Ντράγκι);

Αναδύεται άραγε νέα τάξη πραγμάτων; Παράλληλα Πούτιν και Ερντογκάν (ο Σι ποιο έξυπνος μιλά ελάχιστα) απειλούν, αλλά γίνονται τουλάχιστον ανεκτοί, εδώ και περισσότερα από 15 χρόνια. Και τώρα προφανώς επιχαίρουν και προετοιμάζονται για την περαιτέρω αξιοποίηση τη νέας κατάστασης.

Οι αδυναμίες της κας Λιζ Τράς φάνηκαν από τη θητεία της ως υπουργού Εξωτερικών. Και όμως το Συντηρητικό κόμμα την έπλεξε ως αρχηγό και κατά συνέπεια πρωθυπουργό. Τώρα αναλυτές αναδεικνύουν πράγματα που ήταν γνωστά αλλά παραβλέθηκαν και οδήγησαν στη θλιβερή παραίτηση/αποπομπή/ απομάκρυνσή της; Κύριος οίδε τι έπεται.

Σχεδόν τα ίδια έλεχθησαν ή μπορούν να λεχθούν για τη θανάσιμη σχεδόν απόφαση του Brexit. Εξαιρετικά ανωφελής τόσο για το ΗΒ όσο και την ΕΕ.

Ας ελπίσουμε ότι οι το Συντηρητικό κόμμα έλαβε το μάθημά του και δε θα εμπλακεί σε νέες περιπέτειες, αποδεχόμενο την επιστροφή του Μπόρις Τζόνσον. Τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά και προέχει η χώρα έναντι κάποιας προσωπικότητας που εκ των πράγματων δεν θα είναι σε θέση να ανταπεξέλθει αντιμέτωπη με το πολιτικό χάος που δημιούργησαν βολεμένοι εκπρόσωποι του λαού.

Καλή τύχη ΗΒ …

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου