Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2022

Έρευνα: Να γίνει «δική τους υπόθεση» το σχολείο και η εκπαίδευση …

Τη σημασία οι μαθητές να αισθάνονται ότι το σχολείο και η εκπαίδευση είναι «δική τους υπόθεση», ότι είναι μέτοχοι σε αυτή τη διαδικασία και όχι απλώς δέκτες, αναδεικνύει η σημαντική μελέτη της κ. Ελένης Τσολακίδου, τέως αρμοδίας για θέματα ισότητας των φύλων στο υπουργείο Δικαιοσύνης, με διδακτορικές σπουδές στην εκπαίδευση

Φωτ. AP Photo/Yorgos Karahalis.

Τη σημασία οι μαθητές να αισθάνονται ότι το σχολείο και η εκπαίδευση είναι «δική τους υπόθεση», ότι είναι μέτοχοι σε αυτή τη διαδικασία και όχι απλώς δέκτες, αναδεικνύει η σημαντική μελέτη της κ. Ελένης Τσολακίδου, τέως αρμοδίας για θέματα ισότητας των φύλων στο υπουργείο Δικαιοσύνης, με διδακτορικές σπουδές στην εκπαίδευση. Η κ. Τσολακίδου μελέτησε «Τα αποτελέσματα της σχολικής διοίκησης και των μεθόδων διδασκαλίας στη σχολική απόδοση των μαθητών της Γ΄ Λυκείου», όπως είναι ο τίτλος έρευνας που εκδόθηκε σε βιβλίο από τις εκδόσεις «Το Σκαθάρι» … (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, 18.10.2022 • 13:11).

Είχαμε προγραμματίσει να επανέλθουμε στο θέμα στης εκπαίδευσης, αλλά μας πρόλαβε το άρθρο της κας Τσολακίδου.

Δε διαβάσαμε το βιβλίο και δεν έχουμε ολοκληρωμένη άποψη για το προβληματισμό και τα συμπεράσματα της συγγραφέως. Το γεγονός ότι προβάλλει το θέμα η εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, συνηγορεί υπέρ του γεγονότος ότι το περιεχόμενο του βιβλίου θα είναι ενδιαφέρον.

Το θέμα της εκπαίδευσης μας έχει απασχολήσει πολλάκις στο Ημερολόγιο Απλά και Κατανοητά. Το 2017 εκφράσαμε την άποψη …

· Τετάρτη 30 Αυγούστου 2017
Εκπαίδευση σημαίνει αναδεικνύω τις ικανότητες και τις αρετές του κάθε παιδιού …


Είναι λυπηρό το γεγονός ότι οι γονείς δε μετέχουν σε κάποιο διάλογο για την εκπαίδευση των παιδιών τους και έχουν εκχωρήσει (όχι όλοι βέβαια και πολλοί βρήκαν τη λύση των ιδιωτικών σχολείων λόγω οικονομικής ευμάρειας), την εκπαίδευση στα χέρια σχεδόν παραφρόνων και οπισθοδρομικών συνδικαλιστών. Τα αποτελέσματα θλίβουν και αποτελούν περίγελω της Ευρώπης, αλλά όλοι μένουν ασυγκίνητοι. Δυστυχώς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου