Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Τετάρτη 17 Ιουλίου 2019

Στη Γερμανία συζητούν για τα νοσοκομεία, εδώ αποστρέφουμε το πρόσωπο …

Γερμανία: Πρόταση για «λουκέτο» στα μισά νοσοκομεία 

Έντονη δημόσια συζήτηση πυροδότησε στη Γερμανία έρευνα ειδικών, η οποία προτείνει να κλείσουν πάνω από τα μισά νοσοκομεία της χώρας και να διατηρηθεί ένας μικρότερος αριθμός υπερσύγχρονων μονάδων.

                                                              

Η διάγνωση ακούγεται ιδιαίτερα σκληρή και η θεραπεία οδυνηρή: σε έρευνα που διεξήγαγε το Ίδρυμα Μπέρτελσμαν, ειδικοί προτείνουν να κλείσει το 60% περίπου των νοσοκομείων στη Γερμανία. Συγκεκριμένα προτείνουν να διατηρηθούν από τα συνολικά 1.400 νοσοκομεία που λειτουργούν σήμερα στη χώρα μόλις τα 600 «μεγαλύτερα και καλύτερα» … (ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ UPD:13:17, Τρίτη, 16 Ιουλίου 2019 13:08).


Και φυσικά το πρόβλημα είναι δύσκολο και οι αποφάσεις ακόμα δυσκολότερες.

Αλλά τα προβλήματα είναι υπαρκτά και πρέπει να βρεθούν οι καλύτερες λύσεις.

Και εμείς εδώ τι κάνουμε; Όνειρο κάθε πολιτευτή και κάθε πολιτευόμενου είναι να χτίσει νέο νοσοκομείο για την πόλη του, το νησί του, το χωρίο του, τη γειτονία του. Αυξάνεστε και πληθύνεστε που λέει και το Ευαγγέλιο.

Και η ποιότητα των υπηρεσιών; Μα γιατί μιλάτε με άγνωστες στην Ελλάδα λέξεις; Θα μας έλεγε και κάποιος σοβαρός παρατηρητής της ελληνικής πραγματικότητας.

Στο άξονα της Βασιλίσσης Σοφίας και Μεσογείων υπάρχουν 19 νοσοκομεία χωρίς να υπολογίσουμε ιδιωτικές κλινικές και άλλες μονάδες Υγείας/παραρτήματα νοσοκομείων και εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Μάλλον το σύστημα χρειάζεται αναθεώρηση και καλύτερη χωροταξική διασπορά προκειμένου να εξυπηρετούνται καλύτερα οι πολίτες.

Τα ίδια σχεδόν παρατηρούνται και σε άλλα γεωγραφικά διαμερίσματα της Ελλάδος. Τα προβλήματα είναι γνωστά, κάθε τόσο απασχολούν του πολίτες, η διοίκηση υπόσχεται λαγούς με πετραχήλια και η κατάσταση παραμένει η ίδια. Χωρίς προοπτική ανάκαμψης και βελτίωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου