Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Σάββατο 13 Μαΐου 2023

Post mortem - ΕΚΠΑ: Υπόγειος «πόλεμος» για τον πρυτανικό θώκο …

Υβρεις, «κατάσκοποι», καταγραφή των likes, εκδηλώσεις και φήμες από τους υποψηφίους για το τιμόνι του ΕΚΠΑ

Στο εμβληματικό ίδρυμα επικρατεί πάρα πολύ μεγάλη πόλωση, δηλώνει στην «Κ» πανεπιστημιακός του ΕΚΠΑ. Φωτ. INTIME NEWS.

Τηλεφωνήματα με παράκληση «ψήφισέ με για την επόμενη ημέρα» σε όσο περισσότερους πανεπιστημιακούς, δεσμεύσεις ρουσφετολογικού τύπου, τραπεζώματα, εκδηλώσεις σε νυχτερινά κέντρα με λαϊκό πρόγραμμα, υπόγεια μαχαιρώματα, ύβρεις στο Διαδίκτυο, υποψήφιοι-δορυφόροι των φαβορί για τη θέση του πρύτανη, διαρροές στον Τύπο, φήμες για κομματική στήριξη. Βυζάντιο μοιάζει τούτη την περίοδο το εμβληματικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Η Ιατρική Σχολή δίνει το στίγμα, καθώς οι δύο επικρατέστεροι υποψήφιοι για τη θέση του πρύτανη είναι καθηγητές της και η μάχη τους χαρακτηρίζεται από πολλούς πολύ σκληρή. Οι λόγοι που κάποιος θέλει να αναδειχθεί πρύτανης ΑΕΙ –και δη στο ΕΚΠΑ– ποικίλλουν, καθώς έχουν και την προσωπική παράμετρο. Ωστόσο, μπορεί να βοηθήσει για τη σωστή απάντηση η εξομολόγηση στην «Κ» πανεπιστημιακού και στελέχους παρελθούσας κυβέρνησης, ότι «προτιμώ να είμαι πρύτανης στο ένα και μοναδικό Πανεπιστήμιο Αθηνών παρά ένας από τους πολλούς υφυπουργούς ή και υπουργούς μιας κυβέρνησης». Άλλωστε, σε όχι λίγες περιπτώσεις, ένας πρυτανικός θώκος δεν αποκλείει καριέρα στην κεντρική πολιτική σκηνή … (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, 10.05.2023 • 14:10).


Αποκαλυπτικό άρθρο, από μια εφημερίδα που λιβάνιζε συχνά πυκνά τα επιστημονικά επιτεύγματα του νυν πρυτάνεως  κ. Αθανασίου - Μελέτη Δημόπουλου (υιού και αυτού άλλου εμβληματικού πρυτάνεως του ΕΚΠΑ και προέδρου της Ιατρικής Σχολής και ηγέτη δυναστείας). Γενικά όμως το άρθρο φέρνει στην επιφάνεια και μάλλον σκοτεινά σημεία του υποβόσκοντος πολέμου επικράτησης.
 
Το άρθρο βέβαια δε λέει όλες τις αλήθειες και αποκρύπτει επιμελώς ότι η μία από τις «δυο επικρατέστερες υποψηφιότητες», είναι αυτή της καθ. κας Θεοδώρας Ψαλτοπούλου, συζύγου του κ. Δημοπούλου. Σόι πάει το βασίλειο!
 
Προσέξατε ότι το άρθρο λέει ότι το πανεπιστήμιο Αθηνών έχει 1600 μέλη ΔΕΠ εκ των οποίων το 40% είναι μέλη της Ιατρικής Σχολής; Για το θεμα αυτό έχουμε γράψει περισσότερες της μιας φοράς στο Ημερολόγιο Απλά και Κατανοητά, αλλά οι αρμόδιοι δε σκοτίζονται με τέτοιες λεπτομέρειες. Ούτε και το γεγονός ότι η ΙΣΠΑ παρέχει (κατά την ‘άποψή μας αντιδεοντολογικό τρόπο) ιατρικό έργο του ΕΣΥ!
 
Μας κάνει επίσης εντύπωση ότι η εφημερίδα προβάλλει πάντοτε τις απόψεις της καθ. κας Κιντή, λες και δεν υπάρχουν άλλοι κατάλληλοι ή φιλικά διακείμενοι προς την εφημερίδα.
 
Η ουσία όμως είναι ότι οι υποψήφιοι δεν αναφέρονται (είτε είναι πολιτική της εφημερίδα α μην τα προβάλλει) σε θέματα ουσίας όπως απόψεις για το ρόλο και τις διεργασίες του πανέπιστημίου, τους στόχους που έχουν αν αναλάβουν το σημαντικό θώκο, τις προοπτικές του ιδρύματος, το επίπεδο του εκπαιδευτικού και ερευνητικού έργου που θα υποστηρίξει και θα αναδείξει, το αντικείμενο και το επίπεδο του ιατρικού έργου, τις διεθνείς σχέσεις του ιδρύματος, τη σημασία και τη εφαρμογή των Εσωτερικών Κανονισμών Λειτουργίας, τα θέματα εργασιακών σχέσεων των μελών του, την απαγόρευση μετάταξης σε κυβερνητικές θέσεις, και άλλα πολλά θέματα που απασχολούν σύγχρονα και  διεθνοποιημένα εκπαιδευτικά Ιδρύματα με κύρος.
 
Το τελικό συμπέρασμα: Το σύστημα είναι ενιαίο, αραγές, σκληρό, οπισθοδρομικό, με διαπλεκόμενα μέλη, ρουσφέτια, προνόμια που διαφυλάττουν ως κόρη οφθαλμού, νεποτισμό, καθηγητικά δένδρα (κατ΄ αναλογία των γενεαλογικών δένδρων), φροντίδα για τα δικά μας παιδιά, υπόγεια ρεύματα επιρροής και αξιοποίησης, πρόσβαση στο δημόσιο χρήμα, ρυθμίσεις κατά βούληση, οικειοποίηση του δημόσιου χώρου, χρήματος, επιρροής και προσανατολισμού, …
 
Φυσικά όλα αυτά δε συμβαίνουν μόνον στο θρυλικό ΕΚΠΑ, Τα λέμε καλά ή υπερβάλουμε;   

Δεν υπάρχουν σχόλια: