Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Τρίτη 9 Μαΐου 2023

Παραλογισμός στο δήμο Μαρκοπούλου …

Όλοι το ξέρουν ότι οι δήμοι με επί κεφαλής δήμαρχους χωρίς ικανότητες και σοβαρό προγραμματισμό έχουν καταφέρει να αναρριχηθούν στους δημαρχικούς θώκους και να έχουν οδηγήσει τις τοπικές κοινωνίες σε αδράνεια στην καλλίτερη των περιπτώσεων ή/και σε οπισθοδρόμηση.
 
Κάθε ενδιαφερόμενος πολίτης μπορεί να παρακολουθήσει τα συμβαίνοντα στους δήμους, είτε παρακολουθώντας τα βίντεο των συνεδριάσεων των Δημοτικών Συμβουλίων είτε τις ανακοινώνεις για τις εκδηλώσεις που έλαβαν χώρα τα τελευταία χρόνια των νυν διοικήσεων. Φυσικά υπάρχουν και εξαιρέσεις.
 
Και επειδή έρχονται νέες εκλογές το φθινόπωρο, πάλι θα ακουστούν υποσχέσεις και μεγαλεπήβολα σχέδια και έργα που τελικά με μεγάλη πιθανότητα θα μείνουν στα συρτάρια. Και αυτό που θα απομείνει είναι η μάλλον πλήρης ακινησία και η καθημερινή διαχείριση μικροπροβλημάτων, σε πλήρη αναντιστοιχία με τα ζητούμενα και τις απαιτήσεις των νέων εποχών και προκλήσεων.
 
Αφορμή για την εισαγωγή αυτή έδωσε η ανακοίνωση του δήμου Μαρκοπούλου:
«Δήμος Μαρκοπούλου διοργανώνει και σας προσκαλεί στην Ημερίδα με θέμα «ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ & ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ, Καινοτομία και Εναλλακτικές Μορφές», την Τετάρτη 10 Μαΐου 2023, από τις 12:00 μ. έως τις 19:00 στον Πολυχώρο «Καλλίστη» στο Μαρκόπουλο Αττικής».

Κατά την άποψή μας πλήρης αναντιστοιχία μεταξύ λόγων και έργων. Οι σκοπιμότητες είναι προφανέστατες.
 
Η αγροτική και τουριστική ανάπτυξη στην περιοχή του Μαρκοπούλου, δεν μπορούν να γίνουν κατανοητές και αποδεκτές με την εξαφάνιση του υδάτινου συστήματος του εμβληματικού για την περιοχή ποταμού Ερασίνου και την καταστροφή μέρους του Βιότοπου Βραυρώνος, ο οποίος συνυπάρχει εδώ και χιλιάδες χρόνια με τον Αρχαιολογικό Χώρο Βραυρώνος.

Και όλα αυτά παρά τη δεδομένη προστασία της περιοχής, ως περιοχής  ΝΑΤΟΥΡΑ 2000 Βραυρώνος, του Νόμου προστασίας 4559/2018 και του ΔΠ 199/2003, περί ΖΟΕ και άλλων φιλοπεριβαλλοντικών ρυθμίσεων που επιβάλλει η ΕΕ.
 
Σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο Μαρκοπούλου είναι δυστυχώς  υπέρ της μετατροπής με απαρχαιωμένες τεχνικές μεθόδους του αδιατάραχτου μέχρι σήμερα τμήματος του Ερασίνου ποταμού σε αγωγό ομβρίων, καταστροφή όλου του οικολογικού συστήματος εντός της περιοχής ΝΑΤΟΥΡΑ 2000 Βραυρώνος, εναντίον των ενδιαιτημάτων του προστατευόμενου είδους «Αττικόψαρο» και της άλλης ενδημικής ιχθυοπανίδος και της ισοπέδωσης μεγάλου τμήματος του Βιότοπου Βραυρώνος, με το επιχείρημα της αντιπλημμυρικής προστασίας αμιγώς αγροτικής περιοχής και της δήθεν προστασίας του αρχαιολογικού χώρου από πλημμύρες.
 
Ιστορικό των απαράδεκτων ενεργειών της διοίκησης επί σχεδόν 3 χρόνια, των ενεργειών προς προστασία της περιοχής και του σεβασμού στις σύγχρονες επιστημονικές αντιλήψεις, τις πρόνοιες της ΕΕ και της λογικής, είναι καταγεγραμμένες στο Ημερολόγιο ΑΤΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ Βραυρώνος.
 
Η διοίκηση του δήμου Μαρκοπούλου φαίνεται να μη σέβεται το παρελθόν του σημαντικού αυτού δήμου της Ανατολικής Αττικής ούτε και να αντιλαμβάνεται τις προκλήσεις του παρόντος και του μέλλοντος.

ΥΓ: Στις 10 Μαϊου 2023 καταλάβαμε ότι υπάρχει μεγάλη οργάνωση - βλέπετε την ιστοσελίδα https://www.eventora.com/el/Events/agrointourismgr/WebApp/Live/home . Μας έκανε εξαιρετική εντύπωση ο κατάλογος ομιλητών - βλέπετε  https://www.eventora.com/el/Events/agrointourismgr/WebApp/Live/html . Η προεκλογική χροιά της διοργάνωσης είναι τόσο προφανής και τόσο αντιδεοντολογική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου