Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Τρίτη 16 Μαΐου 2023

Superleague: Η ΑΕΚ πρωταθλήτρια για 13η φορά στην ιστορία της …

Η Ενωση γιόρτασε τον τίτλο στην Αγιά Σοφιά, μετά από μία ευρεία νίκη με 4-0 επί του Βόλου

Πηγή: Intime

Μόλις 16 λεπτά κρατήθηκε ελαφρώς ομιχλώδες το τοπίο στον ουρανό της Σούπερ Λιγκ 1!

Με τα δυο παιχνίδια σε «Αγιά Σοφιά» και Λεωφόρο να ξεκινούν με διαφορά 10 λεπτών λόγω καπνογόνων στον ουρανό της Νέας Φιλαδέλφειας, το γρήγορο γκολ του Κλέινχέισλερ από το 6’ έδινε στον Παναθηναϊκό μια αμυδρή ελπίδα για ένα «χάπι εντ» σε ένα τρελό σενάριο… επιστημονικής φαντασίας, ελπίδα την οποία εξαφάνισε οριστικά με ένα δικό του γκολ ο Τσούμπερ … (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, 14.05.2023 • 22:50).

 Δε μας ενδιαφέρει το ποδόσφαιρο και τα οικονομικά, κοινωνικά, οπαδικά και απαράδεκτα συμφέροντα που λυμαίνονται το χώρο και κάθε τόσο αποτελούν πρωτοσέλιδα σκοτεινών κύκλων. Δε μπορούμε άλλωστε να κάνουμε τίποτε. 

Θέλουμε να σταθούμε στη παράθεση από την  εφημερίδα των ονομάτων των ποδοσφαιριστών των 6 ομάδων που πρωταγωνίστησαν στο εφετινό πρωτάθλημα. Σχεδόν κανένας Έλληνας. Ποδοσφαιριστές από όλο τον πλανήτη. Και τα σου λένε ΑΕΚ, ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ, ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, ΠΑΟΚ, κλπ.  Κοροϊδία. 

Πείτε κκ. ανώνυμες ποδοσφαιρικές κερδοσκοπικές επιχειρήσεις που αναζητούν εργαζομένους ανά την υφήλιο και ενδιαφέρονται αποκλειστικά για τα οικονομικά της ομάδος/επιχειρήσεως πάση θυσία, προκειμένου να έχουν κέρδος οι μεγαλομέτοχοι. 

Έλεγξε ποτέ άραγε η ΑΑΔΕ τα οικονομικά των κκ. αυτών και αν δημοσιεύουν ισολογισμούς όπως κάθε άλλη επιχείρηση; Και ναι, αφήστε τα σάπια και τα μελό περί ομάδας, ιστορίας, παράδοσης, λαμπρού παρελθόντος και τιτάνων που τις διοίκησαν. 

Αλλά το πολιτικό σύστημα τις κανακεύει, ποτέ δεν αναφέρεται σε αυτές, αδιαφορεί για την ασυδοσία, με το επιχείρημα ότι το ποδόσφαιρο τροφοδοτεί τα δημόσια ταμεία, κάνοντας όμως πλουσίους τους Τσέχους του ΟΠΑΠ. 

Και πρόσφατα φτιάχνουμε με χρήματα των φορολογουμένων νέο γήπεδο γιατί έτσι διέταξε ο μεγαλομέτοχος Αλαφούζος το πολιτικό σύστημα και βρήκε τον κατάλληλο βλαχοδήμαρχο Αθηναίων να το προωθήσει. Παράλληλα το δημόσιο σπαταλά πολλά χρήματα του δημοσίου για δημόσια τάξη κάθε Κυριακή ή άλλη ημέρα της εβδομάδος, χωρίς ουσιαστικά αποτέλεσμα και συνεχείς βανδαλισμούς και τραυματισμούς πολιτών. 

Η μηχανή είναι καλά στημένη, αποδίδει, οι πολίτες δε μιλούν και το πάρτι συνεχίζεται όπως στη Μύκονο και αλλού.  Προφανής στόχος που έχουν βάλει με μαεστρία οι πολιτικοί και οι παραφυάδες αυτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου