Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Πέμπτη 25 Μαΐου 2023

Επέτρεψαν σε 23.000 Έλληνες περίπου του εξωτερικού να ψηφίσουν, ψήφισαν 18.000 …

Η είδηση:
Συνολικά στους εκλογικούς καταλόγους του εξωτερικού είχαν εγγραφεί 22.855 ψηφοφόροι, ενώ στην κάλπη προσήλθαν οι 18.203 εξ αυτών. Τα έγκυρα ψηφοδέλτια ήταν 18.032 (99,06%), τα άκυρα 52 (0,29%) και τα λευκά 119 (0,65%). Σημειώνεται πως η Νέα Δημοκρατία συγκέντρωσε πάνω από 50% σε 8 χώρες: ΗΠΑ, Καναδά, Αυστραλία, Σαουδική Αραβία, Τουρκία, Βουλγαρία, Ρουμανία και Λιθουανία. Οι 3 χώρες που ο ΣΥΡΙΖΑ βγήκε πρώτο κόμμα ήταν η Σουηδία, η Ισπανία και η Πορτογαλία (Το Βήμα, 23.05.2023). 

Δεν μπορεί να μην επισημάνει κανείς το γεγονός ότι και στην άθλια από την άποψη του εκσυγχρονισμού Ελλάδα του 2023, κατάφεραν να περιληφθούν στους καταλόγους για να ψηφήσουν 23.000 περίπου Έλληνες που βρίσκονται στο εξωτερικό, από τους 500.000 ως εκτίμηση δικαιούχους. 

Κανένας βέβαια δε θα μας πει πόσο κόστισε όλη αυτή η φανφάρα και ποιος τελικά από το πολίτικο σύστημα είναι ο κύριος υπεύθυνος του ευτελισμού της λογικής και του σεβασμού των πολιτικών δικαιωμάτων των Ελλήνων πολιτών. Αυτό βέβαια είναι το αποτέλεσμα, γιατί έτσι γούσταραν τα κόμματα της Βουλής, όταν αποφάσιζαν για τη δυνατότητα. 

Δεν είμαστε σύγχρονη χώρα. Εδώ είναι ακόμα μεσαίων. Συντεχνίες, μαφίες, πολιτικά κόμματα αρλούμπες, φαφλατάδες πολιτικοί, ανίκανοι δημόσιο υπάλληλοι, Δικαιοσύνη σε μόνιμη αργία, θεσμοί που υπολειτουργούν μόνον για να σιτίζονται πλουσιοπάροχα, αλλά χωρίς να προφέρουν έργο, κα., κα., κα. … 

Ακόμα και έτσι μάλλον σπάει ένας ακόμα ο φαύλος κύκλος φαυλοκρατίας. Και ελπίζουμε την επόμενη τετραετία τα πράγματα να εξορθολογιστούν. Και οι πολίτες να μην είναι ακόμα και την άλλη Άνοιξη, ραγιάδες του πολιτικού συστήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου