Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Κυριακή 21 Μαΐου 2023

Παναθηναϊκός: Έπεσαν οι υπογραφές για τον Βοτανικό – Έτοιμο μέσα σε 36 μήνες το γήπεδο …

Ο Παναθηναϊκός από σήμερα αρχίζει να μετράει αντίστροφα 36 μήνες.

Μέσα στο διάστημα αυτό αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η ανέγερση του γηπέδου του, στον Βοτανικο, να έχει το «κλειδί» του και να προετοιμάζεται για την χρήση του.

Μέλη του θίασου επί σκηνής. Κάποιοι άλλοι εξυπνότεροι παραμένουν στο σκότος και την αφάνεια / ΙΝΤΙΜΕ

Στο δημαρχείο Αθηνών μπήκαν οι υπογραφές στις τελικές συμβάσεις του έργου, ανάμεσα στον δήμαρχο Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη και της κοινοπραξίας των κατασκευαστικών εταιρειών, κάτι που πλέον σημαίνει ότι μπορούν να αρχίσουν τα έργα.

Αλαφούζος: Τεράστια μέρα

Πανευτυχής για την υπογραφή της σύμβασης Δήμου και τραπεζών για την κατασκευή του ποδοσφαιρικού γηπέδου του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό εμφανίστηκε ο Γιάννης Αλαφούζος τονίζοντας πως με τη συγκεκριμένη εξέλιξη ο σύλλογος περνά στο επόμενο επίπεδο.

«Είναι μια τεράστια μέρα για τον Παναθηναϊκό, από το 1908 που άρχισε η ιστορία μας, για να περάσουμε στο επόμενο επίπεδο. Τα φτιάχνουμε όλα και διορθώνεται μια πολύ μεγάλη αδικία πολλών ετών γιατί το γήπεδο έπρεπε να είχε γίνει χρόνια πριν. Ανυπομονούμε να είναι έτοιμο το γήπεδο και ευχαριστούμε τον δήμο, την κυβέρνηση και τους φορείς για τη συμβολή τους. Η πιο μεγάλη ομάδα της Αθήνας θα έχει το πιο μεγάλο και πιο όμορφο γήπεδο», τόνισε ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, 19.05.2023 • 19:40).

Παραθέσαμε ολόκληρο το κείμενο όπως παρουσιάζεται στην έγκυρη εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, μέρος και αυτή του θαυμάσιου συστήματος που διαφεντεύει το τόπο.

Αν υπήρχε Δημοκρατία και Δικαιοσύνη (ανύπαρκτες και οι δυο στην Ελλάδα του 2023 - το συζητάμε με όποιον θέλει), το γεγονός αυτό δεν θα συνέβαινε ποτέ. 

Τώρα αν κάποιος ισχυρίζεται ότι δεν έχουμε δίκιο, η απόδειξη θα ήταν να τους κλείσουν όλους μέσα. 

Είναι δε τόσο προκλητικοί που βάζουν τον πλούσιο επιχειρηματία Αλαφούζο να μιλά για τον Παναθηναϊκό των ξένων παικτών (χαρακτηρίζοντας τον σύλλογο ενώ είναι κερδοσκοπική  ανώνυμη ποδοσφαιρική εταιρεία), να κάνει δηλώσεις για την ευτυχία του να του δωρίζουν ένα γήπεδο που θα κοστίσει 200 εκατομμύρια € και πλέον και που πληρώνουν αδιαμαρτύρητα οι βλάκες νομιμόφρονες φορολογούμενοι. Και αυτό επειδή το σκέφτηκε και το εξετέλεσε ο επιτελικός μας πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης με το μυστικοσύμβουλό του κ. Γ. Γεραπετρίτη, κατόπιν παρακλήσεων του ανιψιού του, δήμαρχου Αθηνών κ. Κ. Μπακογιάννη, προκειμένου να αυξήσει τις πιθανότητες επανεκλογής του. Έβαλε και τις δυνάμεις του ο υπουργός Ανάπτυξης Γεωργιάδης, που δεν αφανίστηκε όμως στο σόου αυτό. 

Για την εξωφρενική υπόθεση αυτή έχουμε γράψει αρκετές φορές στο Ημερολόγιο Απλά και Κατανοητά. Αλλά στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα … 

Μας επιτρέπεται φαντάζομαι να αναρωτηθούμε τι κάνουν η Εθνική Αρχή Διαφάνειας, ο Συνήγορος του Πολίτη, ο Συνήγορος του Καταναλωτή, η Επιτροπή Ανταγωνισμού. Οι Διαρκείς Επιτροπές της Βουλής: Επιτροπή οικονομικών υποθέσεων, Επιτροπή κοινωνικών υποθέσεων, Επιτροπή δημόσιας διοίκησης, δημόσιας τάξης και δικαιοσύνης, οι Ειδικές διαρκείς επιτροπές Επιτροπή του απολογισμού και του γενικού ισολογισμού του Κράτους και ελέγχου της εκτέλεσης του προϋπολογισμού του Κράτους, Επιτροπή ευρωπαϊκών υποθέσεων και άλλες που έπρεπε και μπορούσαν να ασκήσουν έλεγχο και συμμόρφωσης προς τις καλές πρακτικές νομοθέτησης και προστασίας του κοινωνικού συνόλου. Αλλά καλλιγραφίες από της μυλωνούς τον κ… δεν περιμένουμε στη «Δικτατορία της Δημοκρατίας©» 

ΥΓ: Βρήκαμε στο Τουϊτερ ανάρτηση του  κ.

@GiorgosKyrtsos

Γεραπετρίτης, αποφασίζει για ενέργεια στο Μαξίμου αν και γαμπρός Μ. Γουρζή, αντιπρ/ου ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ. Α. Γουρζή, σύζυγος Γερ.,υπεύθυνη νομικής υπηρεσίας ΡΑΕ. Λία Αθανασίου, γραφείου Αθανασίου-Γεραπετρίτη, πρώην συνεργάτης ΡΑΕ, για.. απελευθέρωση αγοράς ενέργειας.

Είναι άραγε αλήθεια όλα τα παραπάνω;

Δεν υπάρχουν σχόλια: