Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Κυριακή 7 Μαΐου 2023

Κ. Μητσοτάκης: Και στην Αττική το ζητούμενο είναι να μην γυρίσουμε πίσω

Στην εκδήλωση απολογισμού του έργου της Περιφέρειας Αττικής

«Το όραμα της Περιφέρειας Αττικής ταυτίζεται εν πολλοίς με το όραμα, το δικό μου, προσωπικά, για μία Ελλάδα παραγωγική», τόνισε ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης,

(ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

κατά τον χαιρετισμό του στην εκδήλωση της Περιφέρειας Αττικής για τον απολογισμό των έργων της. Πρόσθεσε μάλιστα ότι «η Αττική εξάλλου, είναι η μεγαλύτερη Περιφέρεια της χώρας, φυσικός πόλος προσέλκυσης επενδύσεων».

«Θέλουμε, όμως, ταυτόχρονα μια Αττική η οποία να είναι πιο κοινωνική», υπογράμμισε, καθώς και «μία Αττική η οποία να είναι πράσινη και ψηφιακή» … (ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ Πολιτική, Τετάρτη, 3 Μαΐου 2023 22:24).
 
Μετά ακολουθήσε η επίδειξη Πατούλη. Και ήταν όλοι εκεί. 

Την ευλογία σου δέσποτα ...

Τόσα ψέματα. Τόση απόσταση από την πραγματικότητα. Τόση μπουρδολογία. Τόση διγλωσσία που αποδεικνύει την αποστροφή για το Περιβάλλον, που βαφτίζεται «ενδιαφέρον» και «μέριμνα».
 
Ο κ. πρωθυπουργός βρίσκεται εκτός τόπου και χρόνου. Άφηνε τον κ. Πατούλη και τους συν αυτώ να κάνουν ότι θέλουν, τους επαινεί και δε βλέπει τη τροπή που παίρνουν τα πράγματα. Θέλουν και ονειρεύονται την ΑΑ κακέκτυπο των Αθηνών και των δυσλειτουργιών της.
 
Η ΑΑ δεν έχει σοβαρό δίκτυο ύδρευσης, δεν έχει αποχέτευση, τσιμεντώνουν όλα τα ρέματα και τα μετατρέπουν σε αγωγούς ομβρίων. Καταστρέφουν όλα τα εναπομείναντα φυσικά οικοσυστήματα, η αυθαίρετη δόμηση είναι κανόνας, όπως και η ετσιθελική επέκταση των οικισμών, οι υποδομές υγείας ανεπαρκείς και ανυπόληπτες.Έχουν βάλει στο στόχαστρο τις περιοχές ΝΑΤΟΥΡΑ 2000. Και πρόσφατα συνασπίστηκαν όλοι εναντίον του ΣτΕ που έβαλε(;) κάποιους περιορισμούς, στην εκτός σχεδίου δόμηση.
 
Τα καλά της ΑΑ είναι οι καθαρές θάλασσες (λόγω ίσως της περιορισμένης χρήσης για μεταφορές, η υπανάπτυξή της (η ΑΑ δουλεύει ως ανεξάρτητη οικονομία κυρίως τα Σαββατοκύριακα) ως χώρος εκτόνωσης από το άγχος και τη  τιμωρητική πραγματικότητα πολλών εκατοντάδων χιλιάδων κατοίκων του Λεκανοπέδιου.
 
Θα το ξαναπούμε. Ορθή και επιβεβλημένη πολιτική είναι η ισόρροπη και έξυπνη ανάπτυξη της Ελλάδος και άρα η συρρίκνωση του συγκροτήματος των Αθηνών σε περίπου 2.000.000 κατοίκους. Την πρότασή μας διατυπώσαμε εδώ και πολλά χρόνια, αλλά οι μάγκες, οι μαφιόζοι, οι διαπλεκόμενοι, όλοι όσοι ονειρεύονται άμεση και χωρίς εργασία πλουτισμό βασισμένο στην οικοδομή και το αυτοκίνητο, την πολεμούν μανιωδώς.
 
Η ΑΑ πρέπει να παραμείνει (ότι έχει απομείνει) το οικολογικό τμήμα της Αττικής. Τη πρόταση αυτή τη διατυπώσαμε πρόσφατα στην ανάρτηση https://simpleandclear.blogspot.com/2023/01/3.html και πρέπει να συζητηθεί σοβαρά.
 
Μακάρι να προκληθεί σοβαρός και με επιχειρήματα διάλογος για το μέλλον όλης της Αττικής και τον υδροκεφαλισμό της.

ΥΓ: Οι αναρτήσεις για θέματα της Ανατολικής Αττικής είναι πολλές στο Ημερολόγιο Απλά και Κατανοητά (αναζητήστε τις με το Ανατολική Αττική).

Δεν υπάρχουν σχόλια: