Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Πέμπτη 11 Μαΐου 2023

Τηλεμαχία, τηλεμονόλογοι (debate) αρχηγών κομμάτων …

Το πολιτικό σύστημα και τα παραφερνάλια του ήτοι τα ΜΜΕ και δη τα τηλεοπτικά ξαναχτύπησαν.
 
Μας έπεισαν και πάλι να διαθέσουμε 3 ώρες από τη ζωή μας, μήπως και ακούσουμε κάτι σοβαρό, κάτι που θα φορά το μέλλον μας, το μέλλον των παιδιών μας, της χώρας, το ρόλο τη χώρας στο διεθνές εξελισσόμενο περιβάλλον, την οικονομία, την ασφάλεια, την εξωτερική πολιτική, την εκπαίδευση, την Υγεία, του νέους μας. Και τις σπαταλήσαμε χωρίς να γίνουμε σοφότεροι ή καλλίτερα πληροφορημένοι.
 
Τίποτε.
 
Προβλήθηκαν πρόσωπα των καναλιών που ευημερούν και τα μοναδικά τεχνολογικά επιτεύγματα της ΕΡΤ ΑΕ, 
ενώ όλα γύρω δοκιμάζονται. Είδαμε τους 6 αρχηγούς κομμάτων που απολαμβάνουν το ρόλο τους (και τα προνόμιά τους) να μας λένε τα ίδια και τα ίδια χωρίς ουσία, χωρίς να μας εμπνεύσουν, χωρίς να μας πείσουν, χωρίς να αποδείξουν ότι ξέρουν τι κάνουν και εργάζονται για το καλό της Πατρίδος, των πολιτών της, την ευημερία τους, την επιδίωξη ενάρετου κύκλου για τη χώρα.
 
Η Ελλάδα βρίσκεται σε επίπεδο μεσαίωνα σε σχέση με τις περισσότερες Ευρωπαϊκές χώρες μέλη της ΕΕ. Τίποτε δεν ακούστηκε ούτε και έγιναν ερωτήσεις σχετικά με τις απαραίτητες και 
αναγκαίες θεσμικές παρεμβάσεις. Ούτε το δράμα των Τεμπών, ούτε η περίπτωση της Μυκόνου έκανε τους αρχηγούς να ασχοληθούν με τις διαχρονικές παθογένειες και κανένας δε μίλησε για ευθύνες, παράβαση καθήκοντος, διαπλοκή, χρηματισμό εμπλεκομένων, δικαιοσύνη.
 
Ήταν μια ωραία πασαρέλα καλοντυμένων και παρφουμαρισμένων (υποθέτουμε) κυρίων και κυριών που δεν έχουν καμιά σχέση με τη καθημερινότητά μας, την αγωνία του μεροκάματου, την ασφάλεια, τη κοινωνική πρόνοια, το μέλλον μας, τα όνειρα μας.
 
Όλα μόνοι μας και όποιος επιβιώσει …

Δεν υπάρχουν σχόλια: