Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Πέμπτη 18 Μαΐου 2023

Απαράδεκτος πολιτικός λόγος … εν όψει εκλογών …

Ακούμε τους διάφορους υποψήφιους βουλευτές και φρίττουμε.

Οι υποψήφιοι απλά μεταφέρουν τα περιλαμβανόμενα στο εγχειρίδιο του κόμματος και πιπιλίζουν τα ίδια και τα ίδια. Συνήθως μιλούν για το παρελθόν.

Κανένας δε μιλά – για να είναι ασφαλής – για το μέλλον, τις προσδοκίες της περιοχής από  όπου προέρχεται, τις ανάγκες των νέων, των νέων οικογενειών, τις δυσκολίες των επαγγελματιών, τις νέες τεχνολογίες, τα παράλογα που πρέπει να διορθώσουμε, τα άλυτα εδώ και δεκαετίες προβλήματα, τους σχεδιασμούς για το μέλλον, τις πεποιθήσεις τους, τους στόχους τους, το υπόβαθρό τους. Τους ακούμε προς στιγμή και κλείνουμε νευριασμένοι, απογοητευμένοι και πολλές φορές αηδιασμένοι τη τιβί (κυρίως).

Έχουμε παρατηρήσει ότι οι της ΝΔ έχουν πολύ καλύτερο λόγο, ηπιότερο, καλύτερα διατυπωμένο (αν και αυτοί ακολουθούν πιστά το εγχειρίδιο), δεν κραυγάζουν, δεν επιμένουν αφόρητα, δεν προσβάλουν, χωρίς βέβαια να λείπουν οι υπερβολές κα οι αστοχίες. Αλλά μιλούν πολύ καλύτερα. Ηπιότερο σαφέστερο και πού καλλίτερα διατυπωμένο λόγο εκφέρουν και τα στελέχη της κυβερνήσεως. Πολύ κοντά στις προδιαγραφές ενός μηχανισμού που απευθύνεται σε όλους τους Έλληνες.

Ο λόγος τον οποίο εκφέρουν και στον οποίο επικεντρώνονται οι αντιπολιτευόμενοι είναι επιεικώς απαράδεκτος. Είναι και πολλές περιπτώσεις αποκρουστικός.

Ελπίζουμε όλα όσα προείπαμε να βαρύνουν στις επιλογές των Ελλήνων, μπροστά στις κάλπες. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: