Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


13 Ιουνίου 2018

Η Ευρώπη αγωνιά μη χάσει το τρένο της τεχνητής νοημοσύνης …



Παρότι οι γερμανικές εταιρείες χρησιμοποιούν την ψηφιακή τεχνολογία στην παραγωγή τους, οι μεγάλες καινοτομίες εξακολουθούν να αναπτύσσονται στις ΗΠΑ και στην Ασία.
Γερμανία και Γαλλία σπεύδουν να αυξήσουν τα κονδύλια στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης, εκεί όπου οι ΗΠΑ και η Κίνα έχουν κάνει αλματώδη πρόοδο. Καθώς εντείνεται ο ανταγωνισμός μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας στον τεχνολογικό τομέα, το Βερολίνο και το Παρίσι αγωνιούν να μη μείνουν πίσω σε αυτόν τον αγώνα. Εδώ και καιρό, οι Κινέζοι διεκδικούν την πρωτοκαθεδρία των Αμερικανών στην καινοτομία, με το Πεκίνο να επενδύει δεκάδες δισ. δολάρια στην τεχνητή νοημοσύνη … (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΠΙΣΤΗΜΗ 10:00, 11 Ιουνίου 2018).

Ο ανταγωνισμός είναι  μεγάλος, η ταχύτητα ανάπτυξης των νέων τεχνολογιών σχεδόν φρενήρης και οι πολίτες παρακολουθούν  - όχι όλοι βέβαια – με κομμένη την ανάσα τις επερχόμενες καταλυτικές επιπτώσεις.

Και η Ελλάδα; Κάποιο έξυπνος θα πει ότι τα ρουμς το λετ δεν χρειάζονται τεχνητή νοημοσύνη για να νοικιαστούν και τα υπόγεια στη Μύκονο ανακαινίζονται με αλλοδαπούς και εισαγόμενους «τεχνίτες». Διαβλέπουμε ότι οι νέες τεχνολογίες ίσως απασχολήσουν του μανάβηδες και τους σουβλατζηδες, αλλά τους χειμερινούς μήνες κυρίες και κύριοι. Τώρα έχουμε άλλες ασχολίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου