Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Τρίτη 19 Ιουνίου 2018

Ανοίγει ο δρόμος για παραγωγή μηλίτη στην Ελλάδα από ζυθοποιίες …



Ενα βήμα πιο κοντά στην παραγωγή μηλίτη –και όχι μόνο– είναι πλέον οι ζυθοποιίες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, καθώς δημοσιεύθηκε χθες στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η πολυαναμενόμενη υπουργική απόφαση, με την οποία καθορίζονται οι προδιαγραφές για την παραγωγή και διάθεση ποτών από ζύμωση φρούτων.

Αξίζει, βεβαίως, να σημειωθεί ότι η υπουργική απόφαση εκδόθηκε έναν χρόνο μετά την ψήφιση του νόμου με τον οποίο καταργήθηκε η παράλογη απαγόρευση της παραγωγής μηλίτη στην Ελλάδα και αφού προηγήθηκαν διαμαρτυρίες των ζυθοποιών, διαβουλεύσεις με το Γενικό Χημείο του Κράτους και παρεμβάσεις τελικά από μέλη της κυβέρνησης προκειμένου να αρθούν γραφειοκρατικές αγκυλώσεις. Ο νόμος που απαγόρευε την παραγωγή μηλίτη στην Ελλάδα ήταν ο 2963/1922 και η απαγόρευση ήρθη πέρυσι με διάταξη του νόμου 4474/2017. (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ 18:07, 14 Ιουνίου 2018).


Η ταχύτητα με την οποία κινείται η δημόσια διοίκηση στην Ελλάδα είναι πρωτοφανής.

Κατάφερε επί τέλους το 2017 να θέσει στο περιθώριο νόμο του 1922! Αλλά και πάλι τίποτε δεν τέθηκε σε εφαρμογή παρά ένα έτος αργότερα.

Συμπεράσματα: Τα διαπλεκόμενα πάσης φύσεως και τα λαδώματα σε πρόσωπα, κόμματα, συντεχνίες, φορείς και ανταγωνιστές είναι στην ημερήσια διάταξη και στραγγαλίζουν κάθε πρόοδο και εξέλιξη.

Οι ιθύνοντες δεν είναι βλάκες. Λαδιάρηδες και αλήτες είναι. Τέλεια και παύλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου