Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Σάββατο 23 Ιουνίου 2018

Εφετείο: Μικρότερες ποινές για τα «μαϊμού» επιδόματα στο ΙΚΑ Καλλιθέας …

Με μικρότερες ποινές σε σχέση με την πρωτόδικη απόφαση έκλεισε στο Β΄ Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων η δίκη σε δεύτερο βαθμό των πέντε γυναικών, πρώην υπαλλήλων του ΙΚΑ Καλλιθέας, που επί σειρά ετών χορηγούσαν παράνομα επιδόματα και παροχές, προκαλώντας ζημιά εκατομμυρίων ευρώ στο Ίδρυμα.

Ειδικότερα, το δικαστήριο τούς επέβαλε ποινές κάθειρξης από 14 έως και 27 έτη (με εκτιτέα τα 25), ενώ μαζί τους καταδικάστηκε και ο σύζυγος μίας εξ αυτών, σε φυλάκιση τριών ετών με αναστολή. Κατά περίπτωση, οι κατηγορούμενες καταδικάστηκαν για απάτη μέσω υπολογιστή, απλή συνέργειας σε πλαστογραφία και σε ψευδή βεβαίωση, καθώς και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Σε πρώτο βαθμό, οι κατηγορούμενες είχαν καταδικαστεί σε ποινές κάθειρξης 31 έως και 37 ετών … (ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ, 22 Ιουνίου 2018).

Όλα προς τα κάτω σε αυτή τη χώρα. Εδώ πλέον δε μιλάμε για δικαιοσύνη αλλά για κοινωνική πρόνοια. Αν υπήρχαν και άλλα επίπεδα απονομής δικαιοσύνης οι κατηγορούμενοι θα έπαιρναν και αποζημίωση από το κράτος για την ταλαιπωρία τους και τα έξοδα των δικηγόρων τους.

Καταπληκτικός νομικός πολιτισμός και σχεδόν απεριόριστα δικαιώματα των θυτών. Ελάχιστα για τα θύματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου