Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Πέμπτη 28 Ιουνίου 2018

Η χώρα που αρέσκεται να διασύρεται καθημερινώς από πρόβλημα που δε θέλει να λύσει …

Το... χαλί δεν κρύβει άλλα σκουπίδια

Πανοραμική άποψη (διακρίνεται κι ένας εφορμών γλάρος αριστερά) του θνησιγενούς ΧΥΤΑ Φυλής, υγειονομικού και οικολογικού βρόχου της υδροκέφαλης Αττικής των τεσσάρων εκατομμυρίων κατοίκων.
Η Αττική των 4 εκατ. κατοίκων και των 66 δήμων εξακολουθεί να εξαρτάται από την ταφή απορριμμάτων και μάλιστα σε έναν μόνο χώρο. Το πόσο επικίνδυνο είναι αυτό φάνηκε το προηγούμενο δεκαπενθήμερο, όταν ένα ρήγμα στους λόφους των σκουπιδιών οδήγησε αρχικά στο κλείσιμο και στη συνέχεια στην υπολειτουργία των εγκαταστάσεων, με τα σκουπίδια να πλημμυρίζουν σε χρόνο μηδέν τους δρόμους της πρωτεύουσας. Αυτό που συνειδητοποιεί κάποιος επισκεπτόμενος το νέο «κύτταρο» (χώρο απόθεσης σκουπιδιών) που λειτουργεί εδώ και λίγες ημέρες είναι πόσο λίγος χρόνος απομένει … (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΛΛΑΔΑ, 24.06.2018).

Μελανή περιγραφή του μεγαλύτερου οζώδους προβλήματος της σύγχρονης ελληνικής κοινωνίας που δημιουργεί και δε θέλει να λύσει. Γιατί είναι  τρελά ερωτευμένη με τα ιερά σκουπίδια, τα αοποία και έχουν αποδώσει το μέγα χαρακτηρισμό της σύγχρονης Ελληνικής κοινωνίας: ΣΚΟΥΠΙΔΟΛΑΓΝΗ και τους πολίτες της, αλλά κυρίως την μνημειώδη ηγεσίας της, ΣΚΟΥΠΙΔΟΛΑΓΝΟΙ!
.
Ο Αλ. Τσίπρας διαπραγματεύεται με τη κα Μέρκελ ρυθμίσεις για το μεταναστευτικό. Μήπως μπορεί να της ζητήσει να μας λύσει και το πρόβλημα των σκουπιδιών όπως έχουμε προτείνει από το 2013; – βλέπετε https://simpleandclear.blogspot.com/2014/09/blog-post_54.html  

Αλλά τα σκουπίδια έχουν μάλλον κατακλύσει το μυαλό τους και δεν μπορούν να αντιληφθούν καν το πρόβλημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου