Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Δευτέρα 23 Ιουλίου 2018

Πολίτης επισκέπτεται λόγω ανάγκης το εφημερεύον νοσοκομείο Λαϊκό … Επεισόδιο 1ο

Τη Τρίτη 17 Ιουλίου, έμπειρος ιατρός του ΕΟΠΥΥ που κλήθηκε στο σπίτι, ζητεί την άμεση μεταφορά ασθενούς σε εφημερεύον νοσοκομείο. Επιλέγουμε το Λαϊκό λόγω εφημερίας και προηγούμενης νοσηλείας σε αυτό. Καλούμε το ΕΚΑΒ, λόγω της καταστάσεως της ασθενούς, στις 19:00 ώρες περίπου και έρχεται περασμένες 22:00, αφού προηγήθηκαν 3 τηλεφωνήματα προσπαθώντας να εντοπίσουμε την ώρα μεταφοράς.

Ευγενικό γενικά το πλήρωμα, αλλά το όχημα δεν διαθέτει βοηθήματα και χαθήκαμε επ΄ ολίγον στους δρόμους του Χολαργού, πριν βγούμε στη Μεσογείων.

Στο νοσοκομείο, η ασθενής τοποθετείται σε φορείο και εισάγεται στο χώρο εφημερίας του Παθολογικού Τμήματος, με το συνοδό της. Δίνουμε στους ιατρούς το παραπεμπτικό του ιδιώτη ιατρού και αρχίζει η αναμονή, Οι ιατροί εργάζονται, αλλά δεν δίνουν καμία πληροφορία στον ασθενή και το συνοδό. Ο συνοδός πρέπει να είναι  εντός του χώρου αντιμετώπισης των ασθενών. Δεν υπάρχουν καθίσματα και η αναμονή εξελίσσεται σε δοκιμασία για τον 73 ετών συνοδό και σύζυγο. Η αναμονή ξεπερνά τις 2 ώρες χωρίς καμιά ένδειξη και ο σύζυγος πηγαίνει εκτός να βρει κάθισμα προτού συμβούν τα χειροτέρα.

Ο χώρος των ασθενών είναι μικρός, τα φορεία πολλά, οι γιατροί και οι νοσηλευτές κινούνται ανάμεσα σε φορεία, ανθρώπους και νέες αφίξεις. Έξω από το ιατρείο περιμένουν άλλοι ασθενείς με κάποια σειρά προτεραιότητας, αλλά πάντοτε πηγαίνουν πίσω, λόγω των συνεχώς αφικνούμενων επειγόντων (;) περιστατικών. Το θέμα αποτελεί αφορμή για να γίνονται έντονοι έως απειλητικοί διάλογοι μεταξύ των ασθενών και του σεκιουριτά που στέκεται στην πόρτα του ιατρείου. Υπάρχου ασθενείς που περιμένουν από τις 14:00 ώρες και είναι ήδη περασμένα μεσάνυχτα.

Ένας μάλλον περίεργος αλλά ευγενής σεκιουριτάς στην είσοδο κάνει όπως μπορεί τον τροχονόμο, εκτελώντας προφανώς εντολές.

Οι ιατροί ντυμένοι όπως θέλει ο καθένας, χωρίς διακρατική καρτέλα με τα στοιχεία τους στο στήθος και κανείς δεν μπορεί να πει την ιδιότητα του ατόμου που επιλαμβάνεται, Οι πολίτες δεν ξέρουν με ποιον έχουν να κάνουν. Νοσηλευτή, ιατρό, ειδικευόμενο, ειδικό, δ/ντη, επί κεφαλής; ποιας ειδικότητος;

Γενικά οι χώροι είναι παντελώς κατάλληλοι και για τους ιατρούς και νοσηλευτές, αλλά και τους ασθενείς και συνοδούς. Γάντια μιας χρήσεως πεταμένα στο πάτωμα και γάζες. Δυστυχώς κάνεις αρμόδιος δεν το βλέπει και κανείς δεν βρίσκει λύσεις.

Τα ιατρεία των άλλων ειδικοτήτων δεν έχουν πολλούς ασθενείς και οι ιατροί κάθε τόσο βγαίνουν και αναζητούν τυχόν νέους ασθενείς. Υπάρχει και ένα γραφείο «Διαλογής Ασθενών». Τι ακριβώς κάνει μυστήριο. Αφήστε το όνομά του που παραπέμπει σε πατάτες πορτοκάλια, μαϊντανό και άλλα παρόμοια. Όχι βέβαια ανθρώπους πάσχοντες και ικέτες των γνώσεων των επαγγελματιών που πρέπει να προσφέρουν λύσεις, παρηγορία, ανάταξη και ψηλού επιπέδου υπηρεσίες σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη και οι περισσότεροι από τους οποίους πληρώνουν φόρους και έχουν απαιτήσεις. Πρέπει να βρεθεί επειγόντως άλλος τίτλος και να διευκρινιστεί ο ρόλος του.

Γενικά οι ξένοι είναι πολλοί, πάρα πολλοί. Οι Έλληνες εμφανώς περιορισμένων οικονομικών μέσων οι περισσότεροι. Τελικά όλοι είναι δυσαρεστημένοι και απογοητευμένοι.

Τελικά επιλαμβάνεται της ασθενούς ιατρός, ενώ εμείς βρισκόμαστε εκτός του ιατρείου. Η ιατρός ζητεί επί πλέον των αιματολογικών εξετάσεων, ακτινογραφία και υπέρηχο.

Ο τραυματιοφορέας είναι ο κατάλληλος άνθρωπος, κρητικής καταγωγής, ευχάριστος, προσηνής και με φροντίδα για την ασθενή, Η ακτινογραφία γίνεται στο άψε σβήσε, αλλά ο ιατρός στον υπέρηχο δεν είναι στο πόστο του. Εμφανίζεται μετά από 15 λεπτά περίπου και η ώρα είναι γύρω στις 02:00 το πρωί. Μόλις λάβαμε την απάντηση οδεύουμε προς την Παθολογική Κλινική. Φθάνουμε, ο τραυματιοφορέας μας αποχαιρετά και παίρνουμε θέση στο διάδρομο μεταξύ άλλων 6 φορείων, όπως μας είχαν ήδη πληροφορήσει από τα εξωτερικά ιατρεία.

Ο αρμόδιος εφημερεύων ιατρός της Κλινικής εμφανίζεται αργότερα και εξετάζει εκ νέου την ασθενή, Η ώρα είναι  04:30 το πρωί και ο ταλαίπωρος συνοδός αποσύρεται για να μεταβεί στην οικία του, ενώ η ασθενής προφανώς εξαντλημένη βρίσκεται ήδη εις τας αγκάλας του Μορφέως.

Εδώ τελειώνει η περιγραφή της περιπέτειας της ασθενούς στο εφημερεύον νοσοκομείο. Η ασθενής παραμένει στο νοσοκομείο και θα επανέλθουμε με νέα επεισόδια προς ενημέρωση των αρμοδίων και των άλλων πολιτών.

Περαστικά μας. Σε όλους. Ασθενείς, οικείους, προσωπικό και αρμοδίους. Ναι, ειδικά αυτούς τους άσχετους που ταλαιπωρούν όλους μας.

ΥΓ: Διαβάστε το άρθρο «Οχι» στο σύστημα παραπομπών από τους γιατρούς και θα καταλάβετε σε ποιο νέο κυκεώνα έχουμε πάλι μπλέξει

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου