Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Πέμπτη 5 Ιουλίου 2018

ΕΚΠΑ: Ψηλά στον παγκόσμιο πίνακα αποτίμησης του επιστημονικού-ερευνητικού έργου του …

Στην 38η θέση παγκοσμίως και την 7η στην Ευρώπη κατατάχθηκε το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ) στον πίνακα «Top Universities by Google Scholar Citations» της Webometrics.
Ψηλά στον παγκόσμιο πίνακα αποτίμησης του επιστημονικού-ερευνητικού έργου το ΕΚΠΑ των προτομών ... 
Η Webometrics, ένας από τους πλέον αξιόπιστους ερευνητικούς φορείς στις διεθνείς κατατάξεις, δημοσίευσε στις αρχές του Ιουλίου την ειδική παγκόσμια κατάταξη Πανεπιστημίων «Top Universities by Google Scholar Citations». Ο συγκεκριμένος πίνακας κατάταξης συντάσσεται με βάση τον αριθμό ετεροαναφορών (citations) του ερευνητικού έργου των Ιδρυμάτων. Ο εντοπισμός των ετεροαναφορών γίνεται μέσω της πλέον δημοφιλούς μηχανής αναζήτησης ακαδημαϊκής βιβλιογραφίας, του Google Scholar … (ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ, UPD:12:35, Δευτέρα, 02 Ιουλίου 2018 12:33).

Όταν μάλιστα το ΕΚΠΑ φιγουράρει 7ο παγκοσμίως σε κάποιους δείκτες, μας πιάνουν τα κλάματα.

Φυσικά και δε περιμένουμε οι υγιείς δυνάμεις του πανεπιστημίου να αντιδράσουν και ίσως να αξιοποιήσουν την ατμόσφαιρα που δημιουργείται από τα περίεργα αυτά δημοσιεύματα, για να απαιτήσουν αναβάθμισης και του ρόλου των ιδίων και του πανεπιστημίου και της έρευνας και της αποτελεσματικής διδασκαλίας νέων φερέλπιδων επιστημόνων.

Αν κατανοεί κανείς τις διαφορές μεταξύ του ΕΚΠΑ και των πανεπιστημίων που αναφέρονται στις συγκρίσεις σε σύγχρονες εγκαταστάσεις, σε διεργασίες ανανέωσης προσωπικού, αναθεώρησης και ανάπτυξης νεών επιστημονικών πεδίων, σε διαδικασίες, όπως αξιολόγησης και επιβράβευσης, συνεργασίας με τον ιδιωτικό τομέα, σε ενεργό και θετική παρέμβαση στο κοινωνικό γίγνεσθαι και συμβολή στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας, τότε μπορεί ακόμα και ένας μη ειδικός να απορρίψει τις θαυματουργές αυτές αξιολογήσεις, ασυζητητί.

Πρόκειται για «αξιολογήσεις» σχεδόν χωρίς ουσία και που σχεδόν κάνουν το άσπρο μαύρο και δίνουν λαβή σε απολιθωμένες κυβερνήσεις να αιτιολογούν την άγνοιά τους, την αποστροφή τους σε κάθε εξέλιξη και να σπρώχνουν σε ανώτερα κλιμάκια αδιαφορώντας για το αποτέλεσμα κομματικά αρεστούς και αφοσιωμένους στα πολιτικά κελεύσματα εραστών του χρήματος και της εφήμερης δόξας ακατάλληλων «πανεπιστημιακών» και ανθρώπων που δε σέβονται τα ακαδημαϊκά κριτήρια και τη δεοντολογία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου