Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Κυριακή 29 Ιουλίου 2018

Και πάλι το ΕΣΡ για όσα απαράδεκτα συμβαίνουν στα ΜΜΕ …

Τα κανάλια κοροϊδεύουν τον κόσμο και πουλάνε οίκτο με τον τόνο. Δείτε τον εξοργιστικά απαράδεκτο κ. Αυτιά του Σκάι πρωί, πρωί και θα καταλάβετε τι συμβαίνει (και δεν είναι ο μόνος, αλλά ίσως ο ποιο ακραίος).

Το ίδιο κάνουν και όλα τα κυβερνητικά στελέχη και προσπαθούν να εξαγοράσουν το κόσμο με εξαγγελίες παροχών. Αλλά αυτό είναι δικό τους θέμα και εναπόκειται στους πολίτες να τους πιστέψουν ή όχι. Αν και η διασπορά ψευδών ειδήσεων διώκεται από το νόμο.

Τα κανάλια όμως πρέπει να μάθουν να σέβονται τους πολίτες, να μη τους τροφοδοτούν με ότι εκείνοι πιστεύουν ότι είναι καλό για την ακροαματικότητά τους, τη τηλεθέαση και τα κέρδη τους. Πρέπει να υπακούουν σε δεοντολογία και στη λογική της γκαμήλας, που έλεγαν οι παλιοί.

Όμως το ΕΣΡ με τι ακριβώς ασχολείται;

Φυσικά δεν μπορεί να περιορίσει τους πολίτικούς από τους οποίους διορίζεται ή με την έγκριση των οποίων συγκροτείται σε σώμα και άρα μισθοδοτείται.

Μπορεί όμως να βάλει κανόνες και να τους επιβάλλει στα ΜΜΕ.

Για παράδειγμα σε περιπτώσεις μεγάλων γεγονότων μπορούν να έχουν 5-λεπτά ενημερωτικά δελτία ανά ώρα ή μισάωρο και όχι συνεχή κάλυψη επί τόπου, όπου ο κάθε «ρεπόρτερ» λέει τα ίδια και τα ίδια και επαναλαμβάνει φράσεις και λέξεις χιλιοειπωμένες άνευ ουσίας και άνευ αξίας και καμιάς εγκυρότητας. Και βγάζουν στη φόρα προσωπικά στοιχεία ανθρώπων χωρίς να τους ρωτούν και χωρίς να έχουν την έγκρισή τους. Ενώ τους προτρέπουν να εκτονωθούν εναντίον όποιων θέλουν να στιγματίσουν  ή να αντιπολιτευτούν ή είναι εναντίον των απόψεών τους.

Περιμένουμε επί τέλους όλους και το ανύπαρκτο ΕΣΡ να κάνουν το έργο που έχουν αναλάβει, έχουν δώσει όρκο και πάνω από όλα να σεβαστούν τα χρήματα που διαθέτει ο ελληνικός λαός για να καλοπερνάνε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου