Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Τετάρτη 25 Ιουλίου 2018

Κυβέρνηση διεκπεραίωσης εκκρεμοτήτων …

Τρία χρόνια τώρα μας κυβερνά η εκλεκτή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και επαίρεται ότι διεκπεραιώνει εξαιρετικά τις υποχρεώσεις της ως κυβέρνηση, ολοκληρώνει με επιτυχία έργα που είχαν τελματώσει στο παρελθόν, είναι ηθική και τιμία, εφαρμόζει όλες τις μεταρρυθμίσεις που της επιβάλλουν τα Μνημόνια, λύνει χρόνια προβλήματα που βρήκαν στα χρονοντούλαπα της ιστορίας και πολλά έργα σε χειμερία νάρκη και δρομολογεί λύσεις που δεν μπορούσαν ή δεν ήθελαν να ολοκληρώσουν οι προηγούμενοι,

Με αυτά και αυτά όμως δρομολογούν και εν τέλει δημιουργούν την Ελλάδα που είχαν σχεδιάσει οι προηγούμενοί, αλλά δεν έθεσαν σε ποτέ αποτελεσματική λειτουργία.

Οι σημερινοί το κάνουν και μάλιστα λένε οι ίδιοι, εξαιρετικά. Αν δεν μας πιστεύεται δείτε τις συζητήσεις στη Βουλή και στις Επιτροπές της Βουλής,

Περιμένουμε να δούμε προτάσεις και πιθανό προγραμματισμό για το μέλλον. Και ελπίζουμε ότι θα αποτελέσει και θέμα δημοσίας διαβούλευσης με τους πολίτες και τους αρμοδίους φορείς. Αλλά μάλλον εις μάτην.

Τι να σημαίνει άραγε αυτό. Ανικανότητα, αδιαφορία, λύσεις ταχυδακτυλουργού, λύσεις εκ του εξωτερικού, επανάπαυση, τεμπελιά, «δεν είναι δική μου αρμοδιότητα», «άστο για την παραμονή των εκλογών», «που να τρέχουμε τώρα», «λείπουν στελέχη και χρειάζονται προσλήψεις πρώτα» και άλλα πατριωτικά και σύγχρονα.

 Δεν μπορούμε να απαντήσουμε με βεβαιότητα. Το σίγουρο είναι ότι εξαντλείται ο κατάλογος με τα έργα που έχουν εξαγγελθεί εδώ και δεκαετίες και σύντομα θα μείνουμε, απλώς να παρακωλυθούμε τη φθορά του χρόνου και τους άλλους να μας ξεπερνούν και να τρώμε τη σκόνη τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου